„Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага

...
„Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага
Коментари Харесай

Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон

„ Сапарева баня има опцията и подобаващите запаси, с цел да предлага разнородни форми на туризъм през цялата година”. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на визитата си в града. Според нея комбинацията от разнообразни форми на туризъм е желано през този сезон, означи " Нова телевизия ".

Николова посети началната станция на въжен превоз " Рилски езера ". По думите ѝ съчетанието сред планински и СПА туризъм способства освен за развиването на бранша, само че и за здравето на хората, което е преди всичко в тези тежки времена.

Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което поставя за развиването на бранша у нас и добави, че всички работещи места за настаняване в общината съблюдават противоепидемичните ограничения, тъй че да се подсигуряват здравето и сигурността на всички гости на Сапарева баня.

По време на визитата в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на инцидентен принцип хотел в Сапарева баня, с цел да видят дали се съблюдават ограниченията за сигурност.

Според управата на мястото за настаняване сега 36% - 40% от потенциала на хотела е напълнен, като се надяват в идващите месеци обстановката да се усъвършенства и туристите да се усилят. Почти всички къщи за посетители са заети на 100%, споделиха от локалната администрация.

Вицепремиерът в детайли ревизира дали се съблюдава дистанцията в ресторанта, както и СПА центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

Марияна Николова участва и на неделната литургия в храм " Св. 40 мъченици " в Сапарева баня. В днешния ден, в който църквата уважава Свети Евстатий Чудотворец, литургията бе отслужена от отец Димитър. Той благослови всички присъстващи в храма, както и всички поданици и посетители на града, като им пожела здраве и благополучие.

По време на литургията министър Николова бе съпроводена от кмета на община Сапарева баня господин Калин Гелев.

Вицепремиерът разяснява, че религиозният туризъм е от огромно значение за развиването на България като туристическа дестинация за четири сезона. Тя също насочи благопожелание към жителите и гостите на града за сполучлива година, изпълнена с доста здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР