Съоснователят на Twitter Джак Дорси се оттегля като главен изпълнителен

...
Съоснователят на Twitter Джак Дорси се оттегля като главен изпълнителен
Коментари Харесай

Джак Дорси напусна Twitter |

Съоснователят на Twitter Джак Дорси се отдръпва като основен изпълнителен шеф на обществената медия. Неговото място ще заеме главният софтуерен шеф Параг Агравал, разгласи компанията в понеделник.

През 2006 година Дорси става един от създателите на Twitter и беше основен изпълнителен шеф на Twitter и на компанията за разплащания Square. Сега той напуща и двата поста.

" Най-накрая пристигна времето за мен да напусна ", написа той в изказване и добавя, че компанията е подготвена да продължи напред. Той акцентира, че разчита мощно на наследника си и споделя, че е признателен за неговите умения, сърце и душа. " Време е той да ръководи. "

Агравал се причислява към Туитър през 2011 година и управлява софтуерния отдел от 2017 година

Ходът на Дорси беше неочакван и докара до 11% растеж на акциите на компанията.

Дорси провокира същинска стихия от мнения с решението си да. Той отбрани решението си с аргумента, че се стреми към здравословно другарство, само че след това призна, че компанията не е постигнала триумф в последното.

Дорси напуща незабавно, само че остава в борда до срещата на акционерите в Туитър през 2022 година

Реших да напусна Туитър, тъй като имам вяра, че компанията е подготвена да продължи напред, като се отдели от създателите си. Доверието ми в Параг като изпълнителен шеф е надълбоко. Работата му през последните 10 години е била трансформираща. Дълбоко признателен съм за неговите умения, сърце и душа. Време е той да ръководи, написа Дорси.

От своя страна Агравал благодари за доверието, менторството, поддръжката и партньорството на хората в борда.

В една от последните си изявления в Туитър Дорси написа: " Обичам Туитър ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР