Съоснователят на SiteGround Иво Ценов и управителят на компанията Тенко

...
Съоснователят на SiteGround Иво Ценов и управителят на компанията Тенко
Коментари Харесай

Ръководителите на SiteGround ще дарят 100 млн. лв. за образование и здравеопазване в България

Съоснователят на SiteGround Иво Ценов и шефът на компанията Тенко Николов ще вложат 100 милиона лв. за развиване на медицината, образованието и спорта в България.

Ценов и Николов ще записват фондация, която ще ръководи средствата им, предопределени за благотворителността.

Българското издание на " Форбс " оповестява, че една от концепциите им е да изградят комплекс с учебно заведение, детска градина и състезателен център с повърхност към 100 декара.

Двамата са решили да основат лична конструкция, " освен тъй като считат, че има остра нуж­да от поддръжка в трите бранша ", а и с цел да дадат образец на останалите български бизнесмени за изгодите от дарителството в поддръжка на обществото.

По данни на изданието - съдружниците в SiteGround ще трансферират сред 80 и 90% от приходите си в новата фондация.

В последните две години двамата са дарили над 14 млн. лева на лечебни заведения, неправителствени организации в областта на образованието и дела със обществен темперамент, написа " Форбс ". 12 милиона лв. са вложени и за основаването на, който беше основан през април 2022 година

Сега те възнамеряват да насочат част от средствата си за поддръжка на медицината в България, като обмислят дали да изградят болница, център за калкулации в областта на опазването на здравето или още един теоретичен комплекс за високи медицински технологии.

Пред Dev.bg Тенко Николов показва, че задачата е да се концентрират напъните им върху предварителната защита на болесттите и диагностиката, до каквито в България няма достъп и се постанова хората да търсят здравна помощ в чужбина.

Колкото до просветителния кампус - концепцията е в него да се основат положителни спортни уреди, както и да се привлекат готови треньори и професионални спортисти, които да се ангажират с образование на децата в подмяна на безплатния достъп до базата.

Хостинг компанията SiteGround е основан от българи, а сега е един от най-големите самостоятелни снабдители на този тип услуги в света.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР