Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс отмени планираните концерти в

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс отмени планираните концерти в
Коментари Харесай

Нека пее в Москва. Роджър Уотърс отменя концерти в Полша след изказвания за войната в Украйна

Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс анулира плануваните концерти в Полша на фона на неодобрение от позицията му по отношение на непредизвиканата война на Русия против Украйна. Това оповестиха полските медии в събота.

Служител от залата Таурон Арена Краков , където Уотърс се е очаквало да изнесе два концерта през април, сподели, че те няма да се състоят.

„ Мениджърът на Роджър Уотърс реши да се отдръпна... без да уточни причина “, сподели Лукаш Питко от Таурон Арена на 24 септември в мнения, предадени от полски медии.

Уебсайтът за концертното турне на Уотърс This Is Not a Drill не изброява концертите в Краков, планувани преди този момент за 21 и 22 април.

Очаква се общинските съветници в Краков да гласоподават идната седмица предложение Уотърс да бъде разгласен за личност нон грата, изразявайки " отвращение " от позицията на музиканта по отношение на войната в Украйна.

Позволяването на „ Роджър Уотърс, открит покровител на [руския президент Владимир] Путин, да играе в Краков... би било срамно за нашия град “, сподели градският консултант Лукаш Вантух предходната седмица в обществените мрежи. " Нека пее в Москва ".

Уотърс написа отворено писмо до първата дама на Украйна Олена Зеленска по-рано този месец, в което упрекна „ крайните националисти “ в Украйна, че „ сложиха страната ви по пътя към тази пагубна война “.

Уотърс също подлага на критика НАТО, обвинявайки организацията, че предизвика Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР