Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично отказа на собственика

...
Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично отказа на собственика
Коментари Харесай

Флойд отказа на Зуки да купи Тухла в стената - slava.bg

Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс изрично отхвърли на притежателя на "Фейсбук " Марк Зукърбърг да му продаде правата върху втората част на песента Another Brick in the Wall. Предприемачът предложил "огромна " сума пари, с цел да бъде употребена композицията от 1979 година във филм за компанията.

Изказвайки се на конгрес в поддръжка на създателя на Wikileaks Джулиан Асандж, Уотърс цитира писмо от Зукърбърг. "Това е искане за правото да употребява песента ми Another Brick in the Wall (Part-Ed.) 2, за филм за разпространение на "Инстаграм ". И по този начин, това е публично известие от Зукърбърг до мен... с оферта за голяма, гигантска сума пари и отговорът ми е: Върви по дяволите! Няма метод! ", съобщи Уотърс.

77-годишният музикант акцентира, че няма да взе участие в "глупостите ", препоръчани от Зукърбърг. В обръщението си Уотърс съобщи, че посланието на песента е "много настоящо и належащо през днешния ден ", което приказва за непреходния темперамент на композицията, написана в края на 70-те години.

"Те желаят да я употребяват, с цел да създадат "Фейсбук " и "Инстаграм " още по-големи и по-мощни от в този момент и да продължат да цензурират всички нас”, сподели музикантът. Той назова Зукърбърг "идиот " и "дребно пишлеме”.

В същото време самият Роджър Уотърс има страница в "Инстаграм " и се радва на към 1 милион почитатели.

През 2019 година Джулиан Асандж бе изпратен в пандиза "Белмарш ", откакто бе изведен от еквадорското посолство в Лондон, където се укриваше години наред. През 2020-а няколкостотин души, измежду които Уотърс и дизайнерката Вивиан Уестууд, взеха присъединяване в проява по улиците на британската столица, която искаше освобождението му. Асандж беше обвинен за полов тормоз и обезчестяване в Швеция през 2010-а (по-късно обвиняването бе свалено), а Съединени американски щати го преследва поради изнесените данни за военни закононарушения, шпионски кавги и корупция по високите етажи на властта.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР