Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния

...
Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния
Коментари Харесай

Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65 г.


 Пол Алън, съосновател на Microsoft

Съоснователят на Microsoft, филантропът, галактическият запалянко и притежателят на баскетболния тим от Портланд Трейл Блейзърс и на тима от NFL Seattle Seahawks Пол Алън умря на 65 години.

Семейството на Алън излезе през днешния ден с изказване от Vulcan Inc., частната компания на Алън, от името на семейство Алън, на Vulkan и мрежата на Пол Г. Алън. “С дълбока горест разгласяваме гибелта на нашия създател Пол Г. Алън, съосновател на Microsoft и прочут технолог, човеколюбец, основател на общности, природозащитник, музикант и покровител на изкуствата. Г-н Алън умря в понеделник следобяд, 15 октомври 2018 година, от затруднения на неходжкинов лимфом в Сиатъл. “

Пол Алън и Бил Гейтс основават Microsoft през 1975 година, а останалото е компютърна история. Алън е напусна Microsoft през 1982 година, когато откри, че има бързоразвиващ се рак, с който се бори още веднъж през 2009 година Той е бил в ремисия допреди няколко месеца, когато съобщи, че заболяването се е появила още веднъж.

Агенция AP написа, че Бил Гейтс е декларирал, че е смутен от загубата на един от „ най-старите и най-скъпите си другари. Персоналите компютри не биха съществували без него “, споделя още Гейтс в изказването си. - Но Пол не се задоволи да започва единствено една компания. Той насочи интелекта и състраданието си към втори проект, ориентиран към възстановяване на живота на хората и подсилване на общностите в Сиатъл и по света. Той обичаше да споделя: „ Ако има капацитет да вършим положително, тогава би трябвало да го създадем “, написа Гейтс.

Говорейки от името на Vulcan, тимовете Seattle Seahawks и Portland Trailblazers, Stratolaunch Systems, Институтът „ Алън “ и Институтът за изкуствен интелект „ Алън “, основният изпълнителен шеф на Vulcan Бил Хилф написа: „ Милиони хора бяха докосвани от неговата благотворителност и непримиримост в устрема му за по-добър свят и реализиране на колкото се може повече с времето и ресурсите, с които разполагаше. Животът на Пол бе разнороден и той го живееше с плам. Той отразяваше безбройните му ползи в региона на технологиите, музиката и изкуствата, биологията и изкуствения разсъдък, съхраняването на споделения опит - на стадиона или в квартала – за трансформиране на живота на обособени жители и цели общности “.

Освен от компютри и спорт, той беше част от първата частна самодейност за сполучливо извеждане на цивилни в подорбиталното пространство. SpaceShipOne бе изстреляна през 2004 година и завоюва премията Asari X. След това през 2011 година той бе индивидът, основал Stratolaunch Systems, венчър компания за галактически превоз.

Освен това Пол Алън подари $2 милиарда в поддръжка на пречистването на океаните, за битка с бездомността и за прогрес в научните проучвания. Алън се подрежда измежду най-богатите хора в света, класиран на 44-то място на 2018 година в лист с милиардери на Forbes с приблизителна оценка на чистите му активи на стойност над $20 милиарда.

Вестник Los Angeles Times означи, че не всичките му вложения са били сполучливи. Алън е изгубил милиарди долари, когато Charter Communications мина през процедура по оповестяване в неплатежоспособност през 2009 година Алън смяташе, че компанията ще стане водач в даването на широколентови интернет услуги с огромен потенциал.

Въпреки благосъстоянието си, той резервира аурата си на компютърен почитател, какъвто той постоянно е бил. Той беше неестествено въздържан човек, облечен непретенциозно, изглеждаше неудобно на обществени места и деликатно пазеше неприкосновеността на персоналния си живот, написа още публикацията на в. Los Angeles Times.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР