Съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс, прогнозира появата на дигитални AI-агенти,

...
Съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс, прогнозира появата на дигитални AI-агенти,
Коментари Харесай

Бил Гейтс предсказа “смъртта“ на Google и Amazon заради AI

Съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс, предвижда появяването на цифрови AI-агенти, които радикално ще трансформират държанието на потребителите в мрежата. За това написа CNBC.

„ Никога повече няма да отидете на уебсайт за търсене, в никакъв случай няма да отидете на уебсайт за работливост, в никакъв случай повече няма да отидете на Amazon “ – сподели той, описвайки евентуалните виртуални асистенти.

Според Гейтс, към момента неразработеният помощник с изкуствен интелект ще може да схваща човешките потребности и привички.

Милиардерът не съумя да планува кой ще завоюва конкуренцията за основаване на AI-агент. Шансовете на софтуерните колоси и стартъпите са равни, прибавя той.

„ Бих бил отчаян, в случай че Microsoft не се намеси. Но съм впечатлен от няколко стартъпа, в това число и Inflection “ – сподели Гейтс.

Бизнесменът счита, че създаването на такива сътрудници ще отнеме известно време. Дотогава фирмите ще продължат да внедряват генеративни технологии от рода на огромните езикови модели в своите артикули.

Бизнесменът приказва и за напъните в региона на опазването на здравето, свързани с работата му във фондацията Бил и Мелинда Гейтс. Той съобщи, че AI ще форсира нововъведенията в космоса и ще докара до по-добро създаване на медикаменти.

Според него, човечеството се приближава до основаването на медикаменти за лекуване на болести като заболяването на Алцхаймер. Първите тествания на медикаменти върху хора ще се проведат след 10 години, допусна Гейтс.

Бизнесменът засегна и тематиката за генеративния AI. Той счита, че технологиите доста ще повлияят на офис-служителите, а роботите ще могат да заменят служащите в производството.

„ Тъй като измисляме тези роботи, би трябвало да сме сигурни, че няма да се разболеят от Алцхаймер “, пошегува се Гейтс.

Припомняме, че през март предприемачът назова GPT най-важното изобретение от 1980 година насам.

През април Гейтс разкритикува концепцията за прекъсване на проучванията в региона на огромните езикови модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР