Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания, наречена Privateer,

...
Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания, наречена Privateer,
Коментари Харесай

Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания

Съоснователят на Apple Стив Возняк започва галактическа компания, наречена Privateer, излиза наяве от видео в YouTube, качено в неделя. Возняк ще работи с създателя на компанията за роботика Ripcord Алекс Филдинг. На уеб страницата на Privateer написа, че компанията е ``в прикрит режим`` и не се дава никаква информация, с изключение на данни за контакт.

``Предстои стартирането на частна галактическа компания, която няма да е като останалите``, написа Возняк в Туитър.
Съоснователят на Apple все още не е съобщил каква ще е задачата на аерокосмическата компания, само че се счита, че Privateer ще се концентрира върху наблюдението и почистването на обекти в космоса. Возняк споделя, че желае ``да резервира космоса наличен за бъдещите поколения``. Замърсяването на космоса е възходяща опасност и някои новосъздадени компании се пробват да се включат в доходния бизнес с почистването.

Очаква се Стив Возняк да показа повече детайлности сред вторник и петък по време на конференцията Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS) в Мауи, Хавай.
Това не е първият път, в който Возняк и Филдинг сплотяват сили. През 2001 година и двамата основаха компанията за лицензиране на безжични технологии, наречена Wheels of Zeus.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР