Съоснователите Шейн Хънт и Николай Пирянков © Taylor&Hart Компанията Taylor&Hart,

...
Съоснователите Шейн Хънт и Николай Пирянков © Taylor&Hart Компанията Taylor&Hart,
Коментари Харесай

Свързаната с България Taylor&Hart получи финансиране от 3.6 млн. паунда

Съоснователите Шейн Хънт и Николай Пирянков

© Taylor&Hart Компанията Taylor&Hart, която цели напълно да цифровизира процеса по поръчка и доставка на годежни пръстени, получи финансиране от малко над 3.6 млн. паунда. Макар да оперира главно на британския пазар, компанията има български съосновател – Николай Пирянков, а с част от свежия капитал цели двойно да усили екипа си в София.

Съвместна инвестиция

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Компанията затваря капиталовия рунд през август, a набирането на инвестицията стартира още в края на 2018 година Основните вложители в новия рунд са българският фонд LAUNCHub Venture, който финансира за повторно Taylor&Hart, английският Active Partners, който е фокусиран върху финансирането на бизнеси с акцент върху потребителско прекарване, както и предприемачът Пади Бънг, някогашен шеф на Asprey и Smythson. Сумата от 3.6 млн. паунда се равнява на 35% от компанията, които са разпределени сред всички участници в рунда.

" Щастливи сме с този рунд, тъй като той дава опция на компанията да продължи да пораства и да се развива. Участваме като коинвеститор дружно с Active Partners в този рунд, откакто за първи път се включихме в компанията през 2015 година ", разяснява пред " Капитал " Станислав Сираков, сътрудник в LAUNCHub Ventures. Той добавя, че с новото финансиране Taylor&Hart ще може да разшири бизнеса си и към нови пазари като Съединени американски щати.

" Смятаме да влагаме свежия капитал в нови физически пространства, увеличение на екипа, развиването на Taylor&Hart като бранд, развиването на нови артикули и рационализиране на продукцията ", прецизират от компанията пред " Капитал ". Част от набраните средства ще бъдат вложени в разгръщане на маркетинг и техническия екип в България, който все още се състои от 12 души, или близо половината от чиновниците на Taylor&Hart. " Един от целите на компанията ще бъде развиването на българския офис, а до две години считаме да удвоим тази численост ", споделят още те.

Приходите на Taylor&Hart за предходната година са били над 3.1 млн. паунда.

Фотограф: Taylor&Hart

През септември 2018 година Taylor&Hart получи инвестиция в размер на 2 млн. паунда от Garage Soho и известния рекламист Джон Хегарти. В по-ранен стадий в Taylor&Hart влагат още Techstars и Seedrs.

Годежни пръстени онлайн

Taylor&Hart е учредена през 2013 година от българина Николай Пирянков, Дейвид Сътън и Дейвид Чиминело, а малко по-късно към компанията се причислява и четвъртият съосновател Шейн Хънт. Целта на младите бизнесмени е да се трансфорат в цифрови бижутери, премахвайки потребността от медиатори за реализиране на продажбата. Компанията стартира активността си с името Rare Pink поради рядко срещания розов елмаз, който се инкрустира във всеки поръчан годежен пръстен. През 2016 година тя се ребрандира с името Taylor&Hart. Основната концепция на бизнеса обаче остава непроменена.

В няколко лесни стъпки потребителите могат да създадат годежен пръстен по собствен дизайн, избирайки скъпия метал, от който да е направен, формата, каратите и количеството диаманти. Компанията разполага и с портфолио от подготвени пръстени, които непосредствено могат да бъдат поръчани. Макар да са фокусирани върху продажбата на годежни пръстени, компанията предлага и други бижута по поръчка. Клиентите на Taylor&Hart могат да прегледат и да се срещат персонално със чиновници за консултация в шоурумите на компанията в Лондон и Ню Йорк. " Предстои отваряне и на нов шоурум и уъркшоп в Лондон, който ще ни разреши да удвоим продукцията и да имаме по-добър надзор над качеството на продукта ", разясняват още от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР