Съобщението за изненадващото уволнение на Джон Болтън още не бе

...
Съобщението за изненадващото уволнение на Джон Болтън още не бе
Коментари Харесай

Повече от всякога Помпейо е силната фигура във външната политика на Тръмп

Съобщението за изненадващото уволняване на Джон Болтън още не бе отшумяло, когато във вторник предходната седмица Майк Помпейо се изправи пред камерите в Белия дом. И не можеше да скрие леката си самодоволна усмивка.

Ръководителят на американската дипломация знае, че напускането на съветника по националната сигурност единствено ускорява въздействието му в екипа, претрупан да реализира външната политика на Доналд Тръмп, на която занапред нататък единствено той ще дирижира.

Той нанесе още един удар по сваления съветника, като акцентира личните си " различия " с него. И с цел да се показа, за разлика от него, като примерен министър, посочи, че президентът има право да се обкръжи " с хора, на които има доверие ".

" Това е победа за Помпейо ", установи Томас Райт, специалист от мозъчния концерн Института " Брукингс ". " Той не се разбираше с Болтън и искаше той да си тръгне ".

В резултат някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, нараснал напролет на 2018 година в началник на Държавния департамент, е последният дирек в дипломатическия екип, който устоява на непрекъснатите реорганизации в ерата на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР