Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред

...
Съобщение за опасност от изтичане на радиация предизвика паника сред
Коментари Харесай

Паника заради информация за изтичане на радиация близо до България

Съобщение за заплаха от приключване на радиация провокира суматоха измежду поданици на граничещия с България турски окръг Къркларели, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
„ Има заплаха от радиоактивно приключване. Незабавно се приберете на несъмнено място. Не излизайте от убежището, до момента в който не получите известие, че заплахата е отминала”. Тази информация са получили на мобилните си телефони жителите на окръга тази заран.
Както се оказало, известието било разпратено по отношение на тестване на системите за предизвестие и алармиране, построени в Къркларели.
„ Получих на телефона си известие от АФАД за заплаха от радиоактивно приключване. Изпаднах в суматоха. Проверих страниците на управляващите и видях, че става дума за тестване на системата за предизвестия ", споделя локалният гражданин Ердем Кьосе.
Валийството на Къркларели заяви, че съгласно информация от окръжната дирекция, отговаряща за бедствията и изключителните обстановки, през днешния ден е последният ден от тридневни тествания на системата. Гражданите се приканват да не изпадат в суматоха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР