Съобщение в бутилка, пуснато преди 37 години от японски гимназисти,

...
Съобщение в бутилка, пуснато преди 37 години от японски гимназисти,
Коментари Харесай

Японско писмо в бутилка изплува на Хаваите ... 37 години по-късно

Съобщение в бутилка, пуснато преди 37 години от японски гимназисти, е открито - на към 6000 километра в Хавай, осведоми " Франс прес ".

Членовете на природонаучен клуб в гимназия Чоши в Чиба, източно от Токио, са пуснали 750 бутилки в морето сред 1984 и 1985 година, с цел да изследват океанските течения.

Бутилките, които са съдържали известия на британски, японски и португалски език, в които се желало откривателят да се свърже с изпращача, са изплували на толкоз далечни места като Филипините, Канада и Аляска.

Но нищо не е било открито, откогато 50-ата бутилка е открита през 2002 година в югозападната японска префектура Кагошима.

51-ата бутилка е открита от 9-годишно момиче на плаж в Хавай през юни, заяви учебното заведение, като известията с размер на пощенска картичка към момента са били значително четливи.

" Наистина бях сюрпризиран ", сподели заместник-директорът на учебното заведение Джун Хаяши.

" 50-ата бутилка беше открита преди 19 години, по тази причина си мислех, че е завършила. Не мислех, че ще бъдат открити още - мислех, че всички са потънали. Наистина е вълнуващо, че 51-вата е открита ", разяснява той.

Хаяши " се надява някой в този момент да откри 52-та ".

Клубът, който пусна бутилките, завърши през 2007 година

Училището обаче съобщи, че двама представители на учениците възнамеряват да изпратят писмо и дребен байрак на откривателя, който е посочен от вестник Hawaii Tribune Herald като Аби Греъм.

Маюми Кондо, член на природонаучния клуб през 1984 година, съобщи, че откритието е " съживило носталгичните мемоари " от нейните училищен дни.

" Тридесет и седем години са доста време за човешките същества, само че въпреки това, това в действителност подтиква какъв брой огромни и мистериозни са в действителност Земята и природата ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР