Съобщение в бутилка на 105 години хвърли в недоумение учени

...
Съобщение в бутилка на 105 години хвърли в недоумение учени
Коментари Харесай

Откриха автентично писмо в бутилка от Титаник

Съобщение в бутилка на 105 години хвърли в неразбиране учени и специалисти. Смята се, че писмото е било хвърлено от палубата на Титаник часове преди потъването на кораба, написа в. Sun.

Интригуващата записка е от 13 април 1912 година и е подписана от 12-годишната Матилд Лефевр, която е била пътничка от трета класа на обречения транспортен съд.

Написаното в нея гласи: „ Хвърлям тази бутилка в морето в средата на Атлантическия океан. Трябва да пристигнем в Ню Йорк след няколко дни. Ако някой я откри, кажете на семейство Лефевр в Лиен. "

Снимка: Университет на Квебек в Римуски  Откриха достоверно писмо в бутилка от

Малко преди среднощ на идващия ден " непотопяемият " транспортен съд се удря в айсберг и потъва, раздвоен на две, погубвайки повече от 1500 души, измежду които и французойчето.

Писмото на 12 годишното момиче бе открито на един от локалните плажове в канадската провинция Ню Брансуик.

Както бутилката, по този начин и нейното наличие са съвършено непокътнати.

Находката е проучена в Лабораторията по археология и завещание на университета Римуски в град Квебек.

По време на случая авторката на писмото е била на 12 години и пътувала от родния си град Левен във Франция, с цел да се събере с бащата на момичето в Съединени американски щати.

Заедно с момичето на борда на „ Титаник “ пътували и нейният брат и двете ѝ сестри. По време на корабокрушението никой от тях не е останал жив.

Учените са открили, че хартията и мастилото в действителност са на повече от 100 години. Експертът Манон Савард е сигурен, че писмото е същинско.

Друг специалист, Никола Бодри, не е сигурен в достоверността на писмото, защото методът на писане се разграничава от този от тези години.

Експертите също се съмняват в това, че бутилката е можела да доплава от Атлантическия океан до крайбрежията на Канада, вероятността за сходно нещо е 1 на 100 хиляди.

След като изследвали писмото, учените го върнали на семейство Диеп. Все още не е известно дали ще го пуснат на търг или ще го запазят за спомен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР