Съобщение на правосъдния министър на Норвегия в социална мрежа доведе

...
Съобщение на правосъдния министър на Норвегия в социална мрежа доведе
Коментари Харесай

Политическа криза в Норвегия заради коментар за тероризма

Съобщение на правосъдния министър на Норвегия в обществена мрежа докара до избор на съмнение , който може да смъкна държавното управление на малцинството, написа " Гардиън ".

Пет лявоцентристки партии оповестиха, че задачата им е да смъкват Силви Листхауг , популист от антиимиграционната Партия на напредъка, на парламентарен избор във вторник.

Министърът разбуни духовете със известие във " Facebook " на 9 март, което след това беше изтрито.

Левите считат, че правата на терористите са по-важни от националната сигурност . Харесай и показа, написа министърът под фотография с маскирани ислямисти, облечени с черни облекла, черни качулки и колани с боеприпаси.

Съобщението на министъра отприщи политически възторг и след това Листхауг беше принудена да се извинява 8 пъти в Народното събрание през предходната седмица.

Премиерът Ерна Солберг също се извини от името на държавното управление, заявявайки, че Норвегия има " специфична връзка " с тероризма и би трябвало да се " отдели особено внимание за разискване ".

Коментарът на Листхауг беше след отхвърлянето на законопроект , който щеше да разреши на страната да лишава поданството на лица, обвинени в тероризъм или в присъединение към терористични организации. Левите партии считат, че сходни решения би трябвало да бъдат прерогатив на съда.

През уикенда норвежки медии оповестиха, че държавното управление ще застане зад министъра и ще подаде оставка, в случай че християндемократите поддържат вота на съмнение.

Солберг може да се опита да образува нов кабинет или задачата да се поеме от водача на Работническата партия . В Норвегия не се разрешава образуване на предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР