Съобщава се за силни взривове във военна база в Крим,

...
Съобщава се за силни взривове във военна база в Крим,
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха руската военновъздушна база в анексирания Крим

Съобщава се за мощни гърмежи във военна база в Крим , украински полуостров, който Русия анексира през 2014 година, оповестява БиБиСи.

Взривовете са били в западното село Новофедоровка, сподели Олег Кръчков, консултант на районния началник, назначен в Москва. Трима локални очевидци разясниха пред " Ройтерс ", че са видели черен пушек да се издига от посока на пистата .

По-късно съветското министерство на защитата твърди, че са се взривили муниции , само че това не е без значение доказано.

Министерството разяснява, че не е имало " пожарно влияние " върху зоната за предпазване на муниции, оповестява съветската държавна осведомителна организация " Риа Новости ".

След като дойде в региона, назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов сподели, че е открита неразрешена зона от 5 км към мястото на гърмежа.

Засега няма данни за потърпевши.

Анексирането на Крим от Русия преди осем години провокира необятно интернационално наказание . На 24 февруари Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна, употребявайки Крим като плацдарм за напредване на съветските войски по-дълбоко в Украйна.
 Медведев: Отказът на Запада да признае Крим за съветски е систематична опасност
Медведев: Отказът на Запада да признае Крим за съветски е систематична опасност

По-рано Украйна заплаши с удари по Крим с новите американски оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР