Съобщава се, че крадци са взели хиляди долари чрез откраднати

...
Съобщава се, че крадци са взели хиляди долари чрез откраднати
Коментари Харесай

WSJ: Apple рекламира функция, която улеснява кражбата на акаунтите на потребителите

Съобщава се, че крадци са взели хиляди долари посредством откраднати iPhone-и. Въпреки това Apple предлага на пазара функционалност, която може да улесни нарушителите в това отношение. По-рано тази седмица Apple разгласява обява в X, прочут преди като Twitter, която включваше къс видеоклип за това по какъв начин потребителите на Apple могат да трансформират паролите на своите сметки в Apple ID.

Не можете да си спомните паролата си за Apple ID? Лесно е да я измененията напряко на вашия iPhone или iPad. Ето по какъв начин.

Това се случва единствено няколко месеца откакто следствие на Wall Street Journal разкри, че функционалността е била употребена от крадци, с цел да блокират потребителите от техните сметки с нечисти цели.

В отговор на обявата на Apple в X Джоана Стърн, която беше един от репортерите на Journal, взели участие в следствието, изрази разочарованието си от това, че софтуерният колос разпространява функционалността.

Абсолютно не мога да допускам, че Apple популяризира това като функционалност. Тази функционалност би трябвало да бъде изменена. Не би трябвало да се популяризира.

Според следствието на WSJ крадците вървят тук-там като питейни заведения и следят евентуалните жертви за въвеждане на паролите си пароли. След това крадците могат бързо да откраднат iPhone на своята цел и да употребяват кода за достъп, с цел да трансформират паролата на Apple ID на телефона.,

По този метод жертвите биват изхвърлени от своите iCloud сметки.

На собствен ред крадците могат да деактивират функционалността „ Find my iPhone„, да се отпишат от доверени устройства на Apple като Mac Book и iPad и да трансформират доверения телефонен номер, оповестява WSJ.

Съобщава се, че блокирайки потребителите на техните iPhone-и, крадците са откраднали до 10 000 $ от банковите им сметки – непосредствено или посредством приложения за парични преводи на трети страни като Venmo и Zelle.

В отговор на обявата на Стърн Джон Грубер, известен софтуерен блогър, се включи със свои лични мисли за маркетинга на Apple.

Въпреки че Грубер съобщи, че не е сюрпризиран, че Apple не престава да разпространява функционалността, само че въпреки всичко му е мъчно да повярва, че Apple наподобява не подхваща нужните ограничения, с цел да я направи по-безопасна. Тъй като „ доста хора в последна сметка употребяват това “

По-трудно е да се повярва, че не оферират метод да я деактивирате или че потреблението на функционалността не е обвързвано с интервал на изчакване или нещо сходно, с цел да се понижат злоупотребите, които сте документирали от страна на крадците.

Твърдението на Стърн, че Apple не е направила доста, с цел да се оправи с уязвимостта, може да се стори правилно на жертвите на тази скица за кражба на iPhone.

Рейхан Аяс, икономист от Ню Йорк, чийто iPhone е бил откраднат през ноември предходната година, съобщи пред Insider, че екипът за поддръжка на Apple „ въобще не ѝ е оказал помощ “, когато се е пробвала да възвърне достъпа до своя акаунт в iCloud.

Аяс споделя, че е била блокирана да употребява преносимия компютър си MacBook и е станала жертва на апаш, който е откраднал хиляди долари от банковата ѝ сметка. Той даже е разкрил кредитна карта от Apple на нейно име.

Въпреки това, поддръжката продължаваше да я пита отново и отново „ Опитахте ли да употребявате функционалността Find my iPhone? “.

Разбира се, пробвах го още на третата минута, пробвах го. Като че ли това е смешка за вас. Целият ми живот е в безпорядък, само че вие към момента ме питате дали съм я пробвала.

Все отново наподобява, че Apple в действителност не взима на съществено уязвимостта на функционалността.

Потърсена за коментар, Apple съобщи пред Journal, че въпреки компанията да показва състрадание към жертвите, случаите на кражба на iPhone, задействана от функционалността, са необичайност, защото изискват кражба на устройството и неговия код за достъп.

Изследователите в региона на сигурността са съгласни, че iPhone е най-сигурното потребителско мобилно устройство, и ние работим неуморно всеки ден, с цел да защитим всички наши консуматори от нови и нови закани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg