"Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха –да

"Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха –да ...

Борисов: Съобразихме се с гражданите на Обзор


"Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха –да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на МС.Още по темата24 мар 2021 15:58201 мар 2021 07:2020

Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум.

"Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев.

Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg