Sanofi придобива биофармацевтичнакомпания Ablynx. Двете страни подписаха окончателно споразумение, съгласно

...
Sanofi придобива биофармацевтичнакомпания Ablynx. Двете страни подписаха окончателно споразумение, съгласно
Коментари Харесай

Sanofi ще придобие Ablynx


Sanofi придобива биофармацевтична

компания Ablynx. Двете страни подписаха дефинитивно съглашение, според което Sanofi ще придобие всички акции, в това число и Американските депозитарни акции (ADS), варанти и конвертируеми облигации на Ablynx. Сделката възлиза на към 3,9 милиарда евро и е единомислещо утвърдена от бордовете на шефовете на двете компании.

„ С Ablynx ние продължаваме да ускоряваме стратегическата промяна на нашата научноизследователска и развойна активност, укрепвайки нашата платформа за напредък при редките кръвни болести. Това придобиване се основава на към този момент сполучливо съществуващото партньорство сред двете компании. Също по този начин имаме удоволствието да потвърдим уговорката си към Белгия, където през годините сме вложили доста в нашата най-съвременна биологична индустриална база в Гел. Възнамеряваме да поддържаме и поддържаме научния център на Ablynx в Гент “, съобщи Оливие Брандикур, основен изпълнителен шеф на Sanofi.

Очаква се договорката да докара до забележителна дълготрайна стойност за акционерите на Sanofi, като усили потенциала си за научни разработки и проучвания. Включвайки разноски за R&D, придобиването се чака да не се отрази на доходността на акциите на Sanofi през 2018 и 2019 година

Едно от разработваните от Ablynx нанотела е за лекуване на респираторно-синцитиални вирусни инфекции (RSV), за които няма необятно употребена терапия и е допълнение към стратегиите, свързани с RSV на Sanofi Pasteur.

„ Гледайки напред, ние имаме вяра, че световната инфраструктура на Sanofi, ангажираността към нововъведенията и комерсиалните благоприятни условия ще ускорят способността ни да доразвием нашите разработки. Бордът на шефовете ни е уверен, че тази договорка съставлява изключителна стойност за акционерите ни и оптимално усилва капацитета ни в интерес на всички заинтригувани страни “, сподели от своя страна Едуин Мосес, основен изпълнителен шеф на Ablynx, която е водач в региона на нанотехнологиите, с повече от 45 лични и партньорски научни разработки за необятен набор от лечебни области като хематология, възпалителни болести, имуно-онкология и респираторни болести.
Свързани публикации.. Санофи придобива Биовератив 0 Санофи с нов общоприет управител за медикаменти и обща медицина 0 Фармацевтичната компания „ Санофи “ - с нови оценки 0

Съгласно изискванията на съглашението, Sanofi ще пусне обществени предложения, с цел да придобие всички останали елементарни акции, варанти и конвертируеми облигации на Ablynx. Sanofi ще съблюдава всички условия, посочени в белгийското законодателство за придобивания и подаде наложителните документи в Белгийския орган за финансови услуги и пазари (FSMA).

Изпълнението на обществените предложения е предмет на нормални условия, в това число търгът на скъпи бумаги, представляващи минимум 75% от неизплатените акции на Ablynx в края на първичния интервал на приемане на белгийското търгово предложение и приемането на нужните регулаторни утвърждения. Публичните предложения се чака да стартират до началото на второто тримесечие на 2018 година

В сходство с белгийското условие за сигурност на фондовете, Sanofi е сключило банков заем с BNP Paribas Fortis SA / NV. При угаждане или отвод от нормалните условия за закриване, договорката се чака да завърши до края на второто тримесечие на 2018 г.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР