„Санофи“ придоби всички акции на „Биовератив“ - биофармацевтична компания, фокусирана

...
„Санофи“ придоби всички акции на „Биовератив“ - биофармацевтична компания, фокусирана
Коментари Харесай

Санофи придобива Биовератив


„ Санофи “ закупи всички акции на „ Биовератив “ - биофармацевтична компания, фокусирана върху лечения за лекуване на хемофилия и други редки кръвни заболявания. Сделката е за близо 11,6 милиарда $.

Хемофилията е най-големият пазар измежду редките заболявания в света. Очакванията са той да пораства с над 7% годишно до 2022 година Променящите се стандарти за здравна грижа по света диктуват терапиите за пациентите. Те включват профилактика и медикаменти с продължен полуживот, в това число и създаването и използването на новаторски лечения.

„ С придобиването на „ Биовератив “, водач в растящия пазар на лечения за хемофилия, „ Санофи “ ще ускори наличието си в продуктите за профилирана грижа и водещите си позициии в региона на редките заболявания, в унисон със стратегическата рамка 2020.

Едновременно с това договорката дава основа за напредък в другите области на редките кръвни заболявания . Заедно ние имаме опцията да доставим новаторски медикаменти за пациентите по целия свят, надграждайки триумфа на „ Биовератив “ в създаването на нови стандарти за грижа с фактор-заместващи лечения с удължено деяние “, разяснява Оливие Брандикур, основен изпълнителен шеф на “Санофи “.

„ Биовератив “ беше основана, с цел да направи забележителен напредък в лекуването на хората, живеещи с хемофилия и други редки кръвни заболявания и аз съм извънредно горделив с достиженията, които достигнахме през последните години. "Санофи " има потвърден потенциал и инфраструктура, които имаме вяра, че ще спомогнат за по-бързото нахлуване на нашите медикаменти по света и по този начин ще подсилят нашата задача да подобрим живота на хората с редки кръвни болести “, сподели от своя страна основният изпълнителен шеф на „ Биоовератив “ Джон Кокс.

Свързани публикации.. Санофи с нов общоприет управител за медикаменти и обща медицина 0 Фармацевтичната компания „ Санофи “ - с нови оценки 0 Лекарствена зоркост - новата мода във фармацията 0

Очаква се придобиването на “Биовератив “ да докара до доста нарастване на цената на акциите на “Санофи “, а паричните потоци от продажбите на продуктите на компанията да усилят финансовия и действен потенциал на „ Санофи “. Също по този начин се чака растеж на акциите на „ Санофи “ с до 5% през 2019 година

Предвижда се "Санофи " да реализира възвръщаемост на направената инвестиция в границите на три години и да резервира високия си кредитен рейтинг.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР