Санкционираният по закона Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски стана

...
Санкционираният по закона Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски стана
Коментари Харесай

Възраждане помогна на Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси

Санкционираният по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски стана член на Комисията по конституционни въпроси, откакто " Възраждане " смъкна кворума при гласуването в пленарна зала и позволи решението да мине със 110 гласа " За ".

В поддръжка на Пеевски гласоподаваха всички депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ".

Против бяха 48 депутати от 59-членната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ", а останалите измежду тях се въздържаха. Против гласоподаваха и едвам 16 от 23-мата депутати на Българска социалистическа партия.

Прегласуването удостовери резултата с няколко разлики - един глас " срещу " от ГЕРБ и още 2 " срещу ", вместо " въздържал се " от ПП-ДБ.

С това систематизиране на вота изборът на Делян Пеевски мина елементарно.

Ако " Възраждане " бяха взели участие в двете следващи гласувания с " против/въздържал се " обаче, това нямаше да се случи, тъй като гласовете " за " нямаше да са задоволителни.

Цялата група на Костадин Костадинов присъстваше в залата, само че отхвърли да гласоподава.

Когато ръководителят на Народно събрание Росен Желязков даде думата на Явор Божанков да изясни негативния си избор, всички от " Възраждане " скочиха на трибуната и не разрешиха на депутата да се изкаже - повтаряне на абсурда от предходната седмица, при който се стигна до физическа кавга сред депутатите.

Преди това Цончо Ганев взе думата, с цел да нападна ПП-ДБ поради приемането на поддръжка от Движение за права и свободи за конституционната промяна и разгласи, че бил склонен с изказванията " какво зло е Делян Пеевски ", само че " не съм склонен да го слагате настрана в чекмеджето в името на това да вършиме коалиция ".

Тошко Йорданов също потегли в офанзива против Христо Иванов за това, че не не потърсил поддръжка от Има Такъв Народ за конституционните промени, само че влезнал в стаята на Движение за права и свободи и разговарял с Пеевски.

Йорданов се обърна към " Възраждане " с апел " да постъпим практично и да гласуваме за тази промяна и да гледаме вселенската правдивост и общата работа на новото болшинство ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР