Санкциите на Международния олимпийски комитет (МОК) срещу Русия и Беларус

...
Санкциите на Международния олимпийски комитет (МОК) срещу Русия и Беларус
Коментари Харесай



Санкциите на Международния олимпийски комитет (МОК) срещу Русия и Беларус трябва да бъдат от

Санкциите на Международния олимпийски комитет (МОК) против Русия и Беларус би трябвало да бъдат отделени от „ защитните ограничения “ на организацията във връзка с спортистите на тези страни, сподели пред медиите президентът на МОК Томас Бах.

„ Имаше полемика и съществени съвещания, които ние водим от февруари, с присъединяване на интернационалните федерациите, националните олимпийски комитети и спортистите. Сега се приготвяме за идващите съвещания в петък. По време на днешните полемики по отношение на глобите против държавните управления на Русия и Беларус получихме цялостна поддръжка. Те би трябвало да останат “, сподели Бах. 

Бах означи, че глобите значат възбрана за присъединяване на спортисти на интернационалните надпревари със знаците на тяхната страна (знаме, химн) или за осъществяване на надпревари на територията на тази страна. „ Защитните ограничения “, съгласно него, са недопускането на спортисти от Русия и Беларус до присъединяване в надпревари под егидата на МОК.

През февруари МОК предложи съветски и беларуски спортисти да не бъдат допускани до присъединяване в интернационалните надпревари заради обстановката в Украйна, която докара до всеобщото им премахване от съвсем всички стартове. 

Преди няколко седмици Бах сподели, че към момента не е пристигнало времето за преразглеждане на рекомендацията – решение, което той назовава „ защитна мярка “, с цел да защищити олимпийското придвижване от политиката.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР