Сънищата ни разкриват както бъдещето, така и настоящи болести. Сериозни

...
Сънищата ни разкриват както бъдещето, така и настоящи болести. Сериозни
Коментари Харесай

Сънища ни пращат SOS сигнал за болести

Сънищата ни разкриват както бъдещето, по този начин и сегашни заболявания. Сериозни откриватели от целия свят се пробват да намерят връзка сред сънищата и бъдещите събития. А що се отнася до здравословното положение, то има много проучвания. Учените все по-често се съгласяват със старите съновници, какъвто е и този на Дядо Славейков, както умилително са наричали Петко Рачов Славейков. Той преди век и половина разгласява първия български съновник въз основа на това, което е чул от още по-стари от него хора и се оказва, че доста от нещата там са правилни.

Сърце

Австрийският професор, счита, че сънищата са маркери на доста болести или положения на човешкото тяло и ни изпращат един тип SOS сигнал. Просто би трябвало да се изтълкуват вярно тези сигнали.

Наблюдавайки пациенти с недоволства от болежка в сърцето, той изследвал сънищата им, в това число и тези, които са сънували преди началото на заболяването. И се убедил, че доста от пациентите, които са претърпели инсулт и инфаркт или се намират в сериозна рискова група, сънуват едно и също нещо. Присънило им се, че някой ги догонва и ги удря в сърцето - с нож, меч, пръчка, или ги прострелва в сърцето с револвер. Те постоянно са изпитвали непонятен боязън от гибелта и са се събуждали измежду нощта, плувнали в пот, изпълнени с безпокойствие или даже смут. Измъчвали ги подиуми на гонене (симптом на тахикардия), нахлуване от фанатици или чудовища, ужасни рухвания от канара непосредствено върху камъните или в бездънна бездна. Понякога сънували личната си гибел от задушаване или удар, сходен на мощен електрически ток. Или пък, че на гърдите им лежи змия, голям камък или ги засипват с тежка пръст.

Тук би трябвало да се означи, че и в голям брой съновници, в това число и в постоянно цитирания от, сънища за змии, пръст, камъни и нагоре изброените в действителност се свързват със съществени здравословни проблеми и то тъкмо при сърцето. Славейков написа още в съновника си: „ Сънуваш ли змия, не е на положително. Ако тя се е свила на кълбо или се гърчи - пази се от гонене, неприятности, заболявания и нови врагове “.

А британският учени Алън Хобсън счита: „ Именно с такива сюжети мозъкът се пробва да доближи до нашето схващане и да притегли вниманието ни към сърдечните проблеми. В края на краищата през нощта той получава единствено нервни импулси от органите и самичък ги трансформира в разбираеми облици, пробвайки се да ги вплете в подиуми с една-единствена цел: да осмисли и изясни биохимичните промени и безредните импулси, с цел да ни оказват помощ да разберем положението на здравето ни, да ни изпрати обезверено сигнал “. Така че, в случай че постоянно ви се присънват сходни сънища - отидете на доктор и проверете дали всичко е наред. Но не е нужно да казвате на доктора, че сте го сънували, с цел да не тръгне да търси казуса на психологично равнище и да подцени физическото.

Кошмари

Учените от десетилетия преглеждат вероятността дали кошмарите също могат да бъдат породени от разнообразни фактори – от неуместна поза за сън, през незадоволително О2 в спалнята, стрес на работното място, спор вкъщи и така нататък Но се вижда, че кървавите кошмари постоянно съпътстват инфекциозните болести с висока температура, като грип, ангина и коронавирус.

Основният симптом, че тялото ви изпраща SOS сигнал е повторението на сънищата. Това се отнася за болесттите на всички органи. Руският откривател Василий Касаткин, в продължение на десетилетия е правил разнообразни проучвания и е основал статистически лист какво от съня с коя болест може да се свързва.

Така неговата статистика сочи, че при стомашно-чревни проблеми човек постоянно се сънуват развалено сурово месо или гнили артикули, планини от миризлива храна или нещо непоносимо в паница. Сънуващият постоянно яде пясък, земя, нещо, което не е храна и е безвкусно, горчиво или непоносимо. Падане на зъбите, неприятен солен усет в устата.

При проблеми с черен дроб или жлъчка от време на време, само че не постоянно, сънуваме тъмночервено сурово месо, усещаме привкус на кръв или мъка в устата. Раняване с нож, изтощителни нервни преследвания, всевъзможни кахъри. В съня сме раздразнени, недоволни, ядосани.

При проблеми с пикочния мехур или бъбреците може да сънуваме, че сме в извънредно мрачно място. Не можем да се измъкнем оттова. Не може да намерим тоалетната. Жените сънуват, че са бременни и усещат голяма тежест.

Тунел

При проблеми с белите дробове се присънва, че се задушаваме - в тунел, в тясно пространство, в подводница, в галактически транспортен съд и т.н, където въздухът свършва. Сънуваме, че се давим или главата ни потъва в тресавище. Намираме се в гъста, лепкава мъгла, където не можем да дишаме. Сънищата са съпроводени със мощен боязън.

При проблеми със сърце и съдовата система статистиката сочи, че се сънува боязън от гибелта, удар от гръмотевица, нож в сърцето, плътно, задушаващо ни облекло.

При хипертония - накъсани, притеснителни, най-много ярки сънища, постоянно - естествени бедствия: урагани, цунами, трусове. Война, вие или вашето семейство сте заровени под руините, трескаво се пробвате да избягате, сърцето ви бие мощно. Голям товар, звук в ушите, остри, свистящи звуци. При ниско кръвно налягане – хипотония, сънищата не са ярки, а размити и комплицирани. Човек не може да повдигне ръката си, да направи стъпка даже под опасността от заплаха, би трябвало да бяга, само че е заледен на място и не може да се движи. Сънува, че цялата му кръв изтича, а не може да предотврати това, че го убиват, само че няма мощ да се съпротивлява, обгръща го незаинтересованост.

Мръсотия при инфекции

При грип и други инфекциозни болести статистиката сочи, че най-често се сънува нечистотия, мръсно пране, плуване в тресавище. Ледена вода. Или, назад - огън, прекомерно гореща вана. Кошмари с фанатици, чудовища, преследвания.

При кожни болести сънуваме, че инсекти пълзят по тялото ни: паяци, мухи, хлебарки. Гоним ги, само че те не се махат. Под кожата ни стартират да пълзят ларви.

При артрит най-вече хора са сънували, че не могат да задържат значима движимост - книга, чанта или друго.

При онкологични болести сънищата постоянно са свързани с пробождащи болки в засегнатата област. Или при тежко проваляне на целия организъм, че човек е паднал под преса, която го е сплескала, под машинален трион, нарязвайки го на части. Дивите животни раздират тялото. Или с висока скорост се блъска с колата в стена.

При невроза, стрес най-често се сънува, че сме голи измежду всеобщо събиране на хора. Не можем да устояваме изпита. Закъсняваме за влака, самолета. Намираме се в чужд град и не можем да се ориентираме накъде да тръгнем. Пред нас има висока стена, през която би трябвало да се изкачим, само че не можем.

Паднали зъби – огромни кахъри

Повечето от сънотълкувателите считат, че зъбите символизират най-близките ни другари и родственици (членове на фамилията ни). Предните зъби са знак на децата, братята, сестрите; горните зъби - мъжките чеда, а долните – женските. Ако сънуваш, че ти е изваден или негоден челен зъб - загуба или неприятна болест на някое от децата или напълно непосредствен родственик. Ако сънуваш, че зъбите ти са бели и хубави, дори по-чисти и красиви от колкото са в реалност - добър знак е, предстоят ти наслади, триумф, благоденствие за тебе и фамилията ти, обич и съгласие. Ако видиш насън, че някой от зъбите ти е станал по-дълъг, огромен - в скоро време ще се нервираш по виновност на някой родственик. Горните кучешки зъби са знак на бащата, а долните на майката. Кътните зъби символизират приятелите и другите родственици (по-далечни). Ако сънуваш, че някой от кътниците те боли или е почернял, или е паднал, предвещава болест или огорчение за другар или родственик.

Ако сънуваш, че си миеш зъбите - ще даваш пари на родственици или другари. Ако сънуваш, че различен си мие зъбите - това се отнася за него. Ако насън някой зъб ти е по-издаден и стърчи или е погрешно ситуиран и това ти пречи при говорене - не е на положително. Ще се ядосваш доста, ще се скараш с другари или родственици. Възможна е кавга за завещание, която да стигне до съда.

Наклонена глава – огромен позор

Видиш ли главата си доста огромна в каквато и да е форма - ще пожънеш триумф над враговете си, следва ти издигане в публичното състояние, продобиване на дело, сполучлив бизнес с почести. Ако си болен и сънуваш този сън - пази се от ненадейно утежняване на положението или от тресчица. Ако главата ти е по-малка и лека - значи ненавист, глупости, обиди и изтощение. Ако се видиш насън с мургава глава, с чалма или нещо екзотично - чакат те пътешествия в далечни страни и сполучливо привършване на твоите сегашни и идни каузи.

Видиш ли се с глава на животно (лъв, вълк, котка) - предвещава положително! Ще пожънеш положителни триумфи във всички стремежи, ще победиш враговете си и ще се радваш на огромна обич в фамилията. Украсяваш ли си главата с нещо - триумф във всичко! Сънуваш ли се с наклонена глава на една страна - ще преживееш оскърбление, неуспех или огромен позор.

Източник: telegraph.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР