Санданчанинът Кирил Кацаров-Киро Слепото и колегата му Чавдар Булакиев са

...
Санданчанинът Кирил Кацаров-Киро Слепото и колегата му Чавдар Булакиев са
Коментари Харесай

Митничарят Киро Слепото изплува в афера за 80 бона с анцузи и гащи

Санданчанинът Кирил Кацаров-Киро Слепото и сътрудника му Чавдар Булакиев са двамата митничари от Митница Югозападна,които завчера Окръжна прокуратура – Благоевград даде на съд за заграбване на материални доказателства на стойност 83 386 лв., оповестява struma.bg. Случаят е от 2012 година и умерено може да се впише в графата „ кокошкарски “. По това време Кацаров е дълготраен митнически чиновник, труди се в отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ и като подобен управлява активността на промените на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата. В началото на годината мобилни групи залавят резервоар с спортни екипи и боксерки, реплика на известни марки, и го отклоняват към терминала в качеството му на доказателство по досъдебно произвеждане.

Гащите са поверени на Кацаров да ги пази с разпореждане на проверяващ служител на реда от Териториално звено „ Борба с проведена престъпност “ – Благоевград.

2 седмици по-късно внезапно обаче излиза наяве, че стоката се е изпарила от контейнера и вместо нея са натъпкани дочени облекла.

Районна прокуратура – Петрич още тогава завежда 2 преписки – за контрабандата и за подмяната на контейнера. А след траяло 6 години следствие едвам в този момент държавното обвиняване вкарва в съда Кирил Кацаров и сътрудника му Ч. Булакиев, който обезпечил превоза и натоварването на спортните екипи и откарването им в неизвества посока, най-вероятно за обмен на пазара.

Кацаров е уволнен от митницата незабавно след подмяната и още тогава сътрудниците му се разделят на два лагера. Според едните изчезналите боксерки били единствено мотив за изхвърлянето му от системата на митниците, по-съществените сигнали били свързани с пропускане на контрабандни цигари. Според другия лагер Кацаров обаче бил образец за прецизен чиновник и това личало даже в прякора му, той бил неведнъж награждаван и обявяван за чиновник на годината, през 2005 година даже отказал на Лъчезар Петков рушвет от 10 000 евро, с цел да си затвори очите за незаконен импорт на свинско филе.

След уволнението му от митницата санданчани рядко виждат Кирил Кацаров. Разбра се, че той работи в завод за произвеждане на безалкохолни питиета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР