Сънародниците ни в Германия на тези избори гласуват в рекорден

...
Сънародниците ни в Германия на тези избори гласуват в рекорден
Коментари Харесай

Българите в Мюнхен и Хамбург чакат по 4 часа, за да гласуват

Сънародниците ни в Германия на тези избори гласоподават в рекорден брой секции - 69, само че по информация на bTV в редица градове има опашки. l

Към 400 души чакат пред консулството ни в Мюнхен, с цел да упражнят своя глас. Средно всеки от гласоподавателите чака към 3 ч.

Мюнхен е градът с най-вече подадени заявки за гласоподаване - 1193. Там секции са три - две в генералното консулство и една в ресторант в града. Общият брой подадени заявки за гласоподаване по информация на ЦИК за Германия са рекордните 13 666.

Не по-малка е опашката в Хамбург, оповестява сънародникът ни Владислав Стефанов. Чакал е цели 4 часа, с цел да упражни правото си на глас. А опашката не понижава.

Местните управляващи наблюдават прецизно за спазването на противоепидемичните ограничения. Секционните изборни комисии в Берлин и във Франкфурт са получили последно предизвестие от полицията, че в случай че гласуващите не съблюдават отдалеченост, секциите може да бъдат затворени по-рано.

Доброволци наблюдават за съблюдаване на ограниченията пред секциите, раздават формуляр за контакти лица и заявление за гласоподаване за тези, които не са го попълнили онлайн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР