Samsung направи официално изявление, с което съобщи плановете си да

...
Samsung направи официално изявление, с което съобщи плановете си да
Коментари Харесай

Samsung затваря свой завод за сглобяване на смартфони в Китай

Samsung направи публично изказване, с което заяви проектите си да затвори завода за сглобяване на смарт телефони в китайския град Тиендзин. Като основна причина за тази постъпка южнокорейският софтуерен колос показва сериозния спад в продажбата на мобилни устройства на Samsung в тази страна.

Намалялото търсене на смарт телефоните на Samsung се изяснява с повишената конкуренция от страна на китайските производители, които съществено отблъскват телефоните на Samsung от вътрешния пазар. Към сегашен ден делът от общите продажби на Samsung на територията на Китай е едвам 1%, до момента в който единствено преди пет години той бе 20%.



Затварянето на завода е оповестено за края на този месец, след което без работа ще останат 2600 души. От своя страна Samsung даде обещание да трудоустрои част от чиновниците на този цех в други заводи. Останалите ще получат еднократни компенсационни заплащания.

Едва ли доста скоро ще пристигна денят, когато от смарт телефоните на Samsung ще изчезне надписа, че са създадени в Китай. Евтината работна ръка и високото качество на работа очевидно ще са значим фактор Samsung да продължи да сглобява своите мобилни устройства в Китай. Да не забравяме, че Samsung има фабрики в Индия, Виетнам, Бразилия, Индонезия и директно в Южна Корея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР