Самолетите и пилотите на Поднебесната империя стават недосегаемиКитайските военновъздушни сили

...
Самолетите и пилотите на Поднебесната империя стават недосегаемиКитайските военновъздушни сили
Коментари Харесай

Стоманените орли и дракони на Китай  задминаха всички конкуренти

Самолетите и водачите на Поднебесната империя стават недосегаеми

Китайските военновъздушни сили могат да се нарекат едни от най-модерните в света. Евтините китайски самолети се продават интензивно в Азия, Африка и Близкия изток. Това написа Константин Олшански за " Свободна преса ".  А свръхскъпите разработки, които Пекин към момента не е споделил с никого, всяват смут в сърцата на натовските генерали.

Модерните китайски самолети получават от ден на ден и повече нови пазари

Китай подписа доста преференциална отбранителна договорка. Военновъздушните сили на Мианмар поръчаха партида леки бойни самолети FTC-2000G, създадени от китайската държавна корпорация Guizhou Aviation Industries Corporation (GAIC).

Подробности за доставката не бяха оповестени публично от управляващите нито на Мианмар, нито на Китай. Сделката стана известна с помощта на бирманското издание Irrawaddy, което заяви: огромна група водачи, техници и експерти по логистика отидоха в китайския град Кунмин. На това обърна внимание американският изчерпателен център Janes, който следи всички известия за доставки на оръжие. Особено китайски.

Пилотите от Бирма се срещат с самолета и се учат по какъв начин да го ръководят. Поръчката евентуално е направена през 2020 година Доставките и образованието на водачи обаче бяха отсрочени
Всичко за Вашата сватба
заради пандемията от covid и прецизната политика на Китай за ограничение на разпространяването на заболяването.

FTC-2000G се назовава " Планински орел " на китайски. Това е базовата версия на двуместния свръхзвуков тренажор с турбореактивен мотор, създаден от GAIC.

Според организация Janes това е на ниска цена многоцелеви аероплан, предопределен за експортни пазари. Един подобен аероплан коства към 8,5 милиона $.

За съпоставяне, най-скъпият китайски аероплан, многоцелевият изтребител Chengdu J-20 от пето потомство, коства повече от 100 милиона $.

Китайските самолети ще бъдат употребявани за специфични интервенции против бунтовниците. Освен това във Военновъздушни сили на Бирма водачите имат богат опит с други китайски самолети - това е изтребителят Chengdu F-7M, щурмовият аероплан Nanchang Q-5A и образователният аероплан Hongdu K-8W Karakorum.

Ако опитът с потреблението на " Планинския орел " против бирманските бунтовници е сполучлив, тогава Китай ще може елементарно да разшири своя пазар. В края на краищата в този момент доста страни се нуждаят от евтини самолети, с цел да се борят с екстремисти, терористи и сепаратисти.

Огромен пазар за китайски многоцелеви самолети е Африка, където сега се водят няколко цивилен войни. Освен това Китай бързо усилва доставките на
Всичко за Вашата сватба
съоръжение за африканските страни.

Според предписанията на Сун Дзъ: китайските водачи се образоват от британци

Военната тактика на Китай се основава на правилото на Сун Дзъ " Най-добрата война е да се провалят проектите на врага “. Завладявайки нови пазари за своите оръжия, китайците се възползват от слабостите на Запада. И изключително алчността.

Стана известно, че западни военни водачи работят в Китай и печелят големи пари, като образоват сътрудници от китайските Военновъздушни сили. Най-малко 30 пенсионирани фронтови водачи от Кралските военновъздушни сили на Англия са работили в Китай по контракт.

" Могъщият змей " патрулира в Тайванския проток

 Възмущението на английското министерство на защитата е разбираемо: китайците на Запад се възприемат като евентуални съперници. В същото време, съдейки по договорката с Бирма, китайските оръжия от ден на ден се купуват от страни от третия свят.

Китайците непрестанно усъвършенстват своите авиационни технологии. По-специално, в този момент е почнала създаването на няколко нови модификации на флагмана Chengdu J-20. Самолетът беше признат от Военновъздушни сили през 2017 година, а първообраз на двуместен изтребител беше показан през 2021 година Очаква се скоро той да бъде употребен като тактически
Всичко за Вашата сватба
аероплан за електронни разстройства и ранно предизвестие.

Освен това " Могъщият змей “ (така назовават ​​Chengdu J-20) ще може да ръководи рой безпилотни летателни апарати, написа South China morning post.

" През последните години възгледите на специалистите за ролята на самолетите от пето потомство в актуалната война се трансформираха. Можем да си представим, че водачът на предната седалка на двуместния J-20 дава отговор за полета, до момента в който водачът на задната седалка дава отговор за връзките, командването и заглушаването “, се споделя в публикацията на South China morning post..

Когато J-20 полетя за първи път през 2011 година, той се трансформира в главен знак на напъните за рационализация на военновъздушните сили на Китай. Китай стана втората страна след Съединените щати, която ръководи стелт изтребител, кадърен да развива свръхзвукова крейсерска скорост.

Китайската войска експлоатира своя локално създаден стелт изтребител във всичките пет командвания на театрите в страната. Ескадрилите на Mighty Dragon са ситуирани в Източнокитайско море, Южнокитайско море и Тайванския проток, които са евентуални горещи точки.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg