Самолети на ВВС на САЩ удариха позициите на движението на

...
Самолети на ВВС на САЩ удариха позициите на движението на
Коментари Харесай

Като за последно: САЩ избиха много талибани край Кандахар

Самолети на Военновъздушни сили на Съединени американски щати удариха позициите на придвижването на талибаните. Акцията се състоя покрай летището в град Кандахар, южен Афганистан. За офанзивата на американците заяви катарската телевизия " Aл-Джазира ".

Според нея в редиците на талибаните има починали и ранени. Атаката е подхваната в поддръжка на държавните сили, защитаващи се в региона. По-рано афганистанските военновъздушни сили нападнаха талибанските войски, атакуващи град Мазари-Шариф, административен център на северозападната провинция Балх. В резултат на това, съгласно Министерството на защитата на Афганистан, са убити 33 бойци.

В петък държавните сили убиха над 170 радикали в борби и въздушни удари. Привържениците на талибаните поеха контрола над 21 от 34-те провинциални центъра в Афганистан през последните дни, съобщи Блиц. Говорителят на талибаните Забихула Муджахид разгласи през днешния ден завземането на двата съществени града в източните провинции Пактика и Кунар - Шаран (на към 200 км от Кабул) и Асадабад.

В последните часове талибаните са завладяли следващ огромен град - Мазари-Шариф. Правителствените войски там са се отправили към границата с Узбекистан. В американското посолство в Кабул пък се приготвя евакуация. Дори е почнало изгарянето на секретни документи и прочие Очаква се в околните дни талибаните да стартират обсадата и на Кабул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР