Самолетът с критика на Кремъл Алексей Навални обратно до Русия

...
Самолетът с критика на Кремъл Алексей Навални обратно до Русия
Коментари Харесай

Навални се прибра в Москва, отклониха полета му заради тълпа от симпатизанти и медии

Самолетът с рецензия на Кремъл Алексей Навални назад до Русия кацна в Москва, откакто беше отклонен до друго летище , поради натрупали се негови последователи и медии, осведоми БГНЕС. Критикът на Кремъл Алексей Навални се завърна в Русия след лекуване в Германия от отравяне. Полетът с Навални от Германия, където 44-годишният прекара месеци, възстановявайки се от отравянето през август, излетя от летището в Бранденбург в Берлин малко след 15:15 ч. (14:15 централно гринуичко време). Самолетът е на съветската самолетна компания " Победа ", благосъстоятелност на следения от страната " Аерофлот ".
Носейки синя маска за лице, зелено яке и шал, Навални се качи със брачната половинка си Юлия и зае мястото си на ред 13.  " Оцелях. И в този момент Путин, който даде заповедта за убийството ми,... споделя на прислужниците си да създадат всичко, с цел да не се върна " , написа водачът на опозицията в профила си в Инстаграм дни преди полета. В навечерието на заминаването си Навални благодари на хората, погрижили се за него в Германия, сред които лекарите, полицията и политиците, с които се срещна по време на петмесечния си престой. " Благодаря ви другари! " той написа на немски в обява в Инстаграм.
 Навални се прибира в Москва след 5-месечно възобновяване от отравянето Навални се прибира в Москва след 5-месечно възобновяване от отравянето
Руският опозиционен водач Алексей Навални, който упреква Кремъл, че стои зад неговото отравяне предходната година, има намерение да пристиг...
Три дни преди завръщането му съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) заяви, че възнамерява да задържи Алексей Навални при идването му в Москва в очакване на правосъдно решение, което преглежда подмяна на условната му присъда с ефикасна. В известието се споделя, че на 27 ноември против него са стартирани " ограничения за в началото търсене ", а на 29 декември наказаният Навални е включен в " лист с търсения с предписание за взимане на ограничения за арестуването му ". Навални е бил публично предизвестен за „ опцията за анулация на условната присъда и замяната й с ефикасна “, все пак от август до декември „ наказаният не се е появил за регистрация “, показва службата. Навални има две условни присъди: по пет години по делата " Кировлес " и " Ив Роше ". Първият случай е обвързван с обвинявания за заграбване на повече от 16 милиона рубли, вторият - с кражба на над 30 милиона рубли.
ФСИН се базира на публикация в списание " Lancet ", основана на материали от немската клиника " Шарите ", от която съгласно службата следва, че от изписването на Навални на 20 септември до 12 октомври „ всички последици от заболяването му са отминали “. В тази връзка той и юристът му са били известени за нуждата да се явят пред наказателно-изпълнителния инспекторат. В случай на отсъствие ведомството е уведомило, че може да предприеме дейности. През декември Следственият комитет образува ново наказателно дело против Навални за огромна машинация. Според него, от 588 милиона рубли, събрани под формата на дарения за плановете му, над 356 милиона рубли са изхарчени от Навални за персонални цели. Опозиционерът отхвърля всички обвинявания като политически стимулирани. Пред кореспонденти в самолета той сподели, че не се опасява от арест при идването си в Москва. " Да ме арестуват? Това е невероятно, аз съм почтен човек " , сподели Навални. " Чувствам се жител на Русия, който има цялостното право да се върне вкъщи. Това е най-хубавият миг за последните пет месеца ", сподели той пред кореспонденти, купили места в същия аероплан, отвеждащ го назад в Москва. Чувствам се отлично. Най-накрая се връщам в родния си град ", добави той.
Навални и неговите съдружници преглеждат тези дейности като опити за попречване на завръщането му и насърчи поддръжниците да се срещнат с водача на опозицията през днешния ден вечерта, когато той кацне на московското летище Внуково. Повече от 2 000 души обявиха във Facebook, че възнамеряват да го посрещнат , макар че температурите в Москва се движат към -20 градуса по Целзий. Няколко деятели от втория по величина съветски град Санкт Петербург, които пътуваха до Москва, с цел да поздравят Навални, обявиха, че са били спрени от полицията на гарата и летището в града. Във Внуково имаше засилено полицейско наличие, заяви Агенция Франс Прес, откакто управляващите предизвестиха, че всеобщи събития няма да бъдат позволени заради рестриктивните мерки поради Covid. Вътре бяха сложени барикади, с цел да се блокира гледката към зоната за идващи. Медии не бяха позволени вътре в летището. Московските прокурори предизвестиха в петък да не се взе участие в " общественото събитие ", проведено на летище Внуково, като обявиха, че то не е позволено. Видеоклипове, споделени в обществените мрежи, демонстрират, че полицията за битка с безредиците е ситуирана пред летището.
При идването си в Москва, полетът с кремълския критик назад до Русия бе отклонен от московското летище Внуково до летище Шереметиево поради натрупалите се негови поддръжници и медии. Руската полиция задържа четиримата най-близки съдружници на Навални на московското летище, където трябваше да се срещнат с него при завръщането му от Германия. Иван Жданов, началник на Фондацията за битка с корупцията на Навални, съобщи в Туитър, че измежду арестуваните четирима е основният съдружник на опозиционера Любов Собол. Опозиционното издание MBHh Media заяви, че на летището са арестувани най-малко 10 души, в това число публицист. Жданов сподели, че измежду арестуваните са сътрудниците на Навални Руслан Шавединов и Анастасия Кадетова, която ръководи районния щаб на опозиционната фигура. Задържан, съгласно Жданов, е и Иля Пахомов, който беше с Навални, когато припадна при полета от Сибир до Москва през август.
 Русия: Навални ще бъде арестуван при завръщането си Русия: Навални ще бъде арестуван при завръщането си
Руската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) в Москва разгласи, че е длъжна да предприеме всички нужни дейности, за д...
Вчера Германия съобщи на Русия стенограми от диалози с Алексей Навални като част от отговора си на молбата на Москва за подпомагане при следствието на отравянето на рецензия на Кремъл. " Правителството на Германия приема, че съветското държавно управление в този момент ще предприеме всички нужни стъпки за изясняване на това закононарушение против господин Навални ", сподели представител. " Цялата информация, нужна за следствие на престъпни каузи като проби от кръв и тъкани, облекла, е налична в Русия ", сподели той.
Припомняме, че беше откаран незабавно в Берлин за лекуване в края на август, откакто колабира при полет от Сибир до Москва . Тестовете, извършени от западни страни, в това число Германия, стигнаха до заключението, че той е бил токсичен с наличния от руските времена нервно-паралитичен сътрудник „ Новичок “. Блогърът упрекна Федералната работа за сигурност (ФСБ), че нейни хора са го отровили по заповед на президента Владимир Путин. Руските управляващи неведнъж отхвърлиха каквото и да било присъединяване и отхвърлиха да проверяват случая. От към десетилетие Навални е знак на протестното придвижване на Русия , откакто набра известност като антикорупционен блогър и управляващ антиправителствени улични манифестации. Екипът на Навални разгласява в YouTube следствия за благосъстоянието на съветските политически елити, някои от които събират милиони гледания. Заради това той се трансформира в обект на правосъдни каузи, полицейски нападения и затворнически арести.
Навални в никакъв случай не е заемал изборна служба. Той стана втори на гласоподаване за кмет на Москва през 2013 година, само че му беше неразрешено да се изправи против Путин на президентските избори през 2018 година Неговите съдружници също постоянно са възпрепятствани да се кандидатират за избори. През 2019 година на няколко съдружници на Навални беше неразрешено да се кандидатират за градския съвет на Москва, което провокира всеобщи манифестации в столицата, траяли няколко седмици. Наблюдатели споделят, че Кремъл е изправен пред избор през днешния ден: или Навални да бъде оставен се разхожда свободно и Кремъл да поеме риска да наподобява слаб, или да бъде задържан пред стотици хора и камери, предизвиквайки митинг на опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР