Самолетът Боинг на украинска авиокомпания, който се разби край Техеран

...
Самолетът Боинг на украинска авиокомпания, който се разби край Техеран
Коментари Харесай

Две руски ракети отстреляли боинга над Иран

Самолетът Боинг на украинска самолетна компания, който се разруши край Техеран на 8 януари, е бил свален с две ракети земя-въздух с дребен радиус на деяние. Това се споделя в публично известие на Организацията за гражданска авиация на Иран, заяви " Блумбърг ".

Според отчета на специалистите, ракетите са били Tor-M1 от зенитно-ракетна система, която е съветско произвеждане.

Самолетът е изхвърчал от Техеран в 6:12 ч. сутринта локално време. Връзката сред екипажа и диспечерите е прекъснала когато самолетът е бил на височина 8 100 фута, се споделя още в доклада. Той е липсващ от екраните за вторично наблюдаване в 6:15 ч., а от основните системи за наблюдаване - в 6:18 ч.

Първоначално Иран отхвърляше, че самолетът е свален и твърдеше, че става дума за техническа щета. Впоследствие обаче фотоси и видеоматериали демонстрираха недвусмислено, че става дума за попадение на ракета и Техеран призна.

Иранските специалисти означават, че " черните кутии " са едни от най-модерните в света за своя клас и Иран не разполага с технология за тяхното дешифриране. Същевременно френските и американските организации по следствие на авиационни катастрофи отхвърлиха да дават на Иран съоръжение за това.

При злополуката починаха всички 176 души на борда. Сред тях са 11 украинци - двама пасажери и 8-членният екипаж, както и 82-ма ирански жители, 63-ма канадци, 10 шведи, четирима афганистанци и трима германци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР