Категории: Всички Източници: Всички

Самолет Спартан“ от състава на Военновъздушните сили изпълни полет за ...

Самолет Спартан“ от състава на Военновъздушните сили изпълни полет за

Военен "Спартан" транспортира 16-годшно момче за спешно лечение в Германия


Самолет „ Спартан “ от състава на Военновъздушните сили извърши полет за превозване на тежко болен пациент в Германия.

Екипаж на аероплан „ Спартан ” от състава на транспортна авиационна група - Враждебна транспортира нощес тежко болен пациент за осъществяване на незабавно лекуване в Германия.

Полетът беше по маршрут София – Франкфурт – София и се извърши по заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов след молба на шефа на център „ Фонд за лекуване на деца ”.

Шестнадесетгодишният пациент е с компаньон – неговата майка, и е настанен за лекуване в Детската онкохематология в немския град Гисен.

Момчето е с диагноза „ Остра миелоидна левкимия ”, с тежък рецидив на болестта. За продължение на лечението в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен е ориентирано от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични болести в УМБАЛ „ Царица Йоанна- ИСУЛ “.

Командир на екипажа на самолета „ Спартан ” е капитан Николай Георгиев, асистент - пълководец - майор Пламен Дончев и бордови инженер - капитан Пламен Пехливанов.

За лечението в немското лечебно заведение детето е обезпечено финансово от Център „ Фонд за лекуване на деца “ към Министерството на опазването на здравето и от НЗОК. /БГНЕС

Източник: bgnes.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg