Самолет на България Ер, изпълняващ полет от Прага за София,

...
Самолет на България Ер, изпълняващ полет от Прага за София,
Коментари Харесай

Български самолет кацна аварийно във Виена

Самолет на " България Ер ", изпълняващ полет от Прага за София, е кацнал спешно във Виена, съобщи БНР.

Причината е спукано дясно стъкло на пилотската кабина.

Бургазлийката Снежана Семова е една от пасажерите в самолета. Тя описа, че след излитането от Прага в 12.20 часа хората усетили, че самолетът стартира да се снижава и да се отклонява от дестинацията си. След десетина минути от пилотската кабина им съобщили, че ще се наложи да кацнат спешно във Виена.

„ Усети се и по държанието надлежно на стюардите. Разбрахме, че нещо не е както би трябвало. След към 5-10 мин. се включи капитанът от кабината, с цел да ни осведоми, че заради спукано предно стъкло на пилотската кабина, ще се наложи спешно да кацнем във Виена. Видимо имаше обезпокоени хора, само че всеки реагира друго на стресови обстановки. Повечето мълчаха, само че самият метод, по който се оглеждаха и търсеха информация един от различен, показваше, че всеки е задоволително обезпокоен. Екипът обаче реагира бързо на създалата се обстановка, добави Семова.

От " България Ер " потвърдиха информацията за повода за спешното кацане.

" Пилотите и екипажът на самолета са изпълнили всички процедури и протоколи за сигурност и са работили професионално, както постоянно до момента, предприемайки кацане във Виена.

Пътниците от Прага ще дойдат с полета на „ България Ер “ от Виена в 18:45 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР