Самолет Boeing 737 MAX на американската авиокомпания American Airlines кацна

...
Самолет Boeing 737 MAX на американската авиокомпания American Airlines кацна
Коментари Харесай

Boeing 737 MAX кацна аварийно в САЩ заради проблем

Самолет Boeing 737 MAX на американската самолетна компания American Airlines кацна спешно в Съединени американски щати поради евентуална техническа нередовност. Капитанът на Полет 2555 от Маями, щата Флорида, за Нюарк, Ню Джърси, изключил един от моторите, откакто забелязал вероятен проблем с неговия знак за налягането на горивото. Самолетът се приземил безпроблемно в Нюарк, като от общо 101 души на борда - 95 пасажери и 6-членен екипаж, - никой не е потърпевш, заяви представител на American Airlines.

Тя обърна внимание, че евентуалната техническа нередовност не е породена от системата MCAS за надзор на полета, която е свързвана с две произшествия на самолети от този модел. При злополуките в Индонезия през 2018 година и в Етиопия през 2019 година починаха общо 346 души. След тях Boeing 737 MAX бяха спрени от употреба за 20 месеца.

American Airlines бе първата самолетна компания в Съединени американски щати, възобновила полетите с този модел самолети, откакто федералните авиационни управляващи утвърдиха в края на предходната година подобренията, направени от Boeing на софтуера на MCAS. Кацналият спешно 737 MAX й е бил доставен от производителя на 30 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР