Самолет Boeing 737-Max на американската авиокомпания American Airlines кацна аварийно

...
Самолет Boeing 737-Max на американската авиокомпания American Airlines кацна аварийно
Коментари Харесай

Полет на American Airlines кацна аварийно след нов инцидент с Boeing 737-Max

Самолет Boeing 737-Max на американската самолетна компания American Airlines кацна спешно в Съединени американски щати поради евентуална техническа нередовност, съобщи Ройтерс.

Капитанът на " Полет 2555 " от Маями, щата Флорида, за Нюарк, в щата Ню Джърси, изключил един от моторите, откакто забелязал вероятен проблем с неговия знак за налягането на горивото.

Самолетът се е приземил безпроблемно в Нюарк, като от общо 101 души на борда - 95 пасажери и шестчленен екипаж - никой не е потърпевш, заяви представител на " Американ Еърлайнс ".

От Boeing разясниха, че евентуалната техническа нередовност не е породена от системата за надзор на полета MCAS. Както е известно тя докара до две произшествия на самолети от този модел през 2018  година и 2019 година, при които починаха близо 350 души, заради което този модел на компанията беше краткотрайно спрян от употреба.

" Американ Еърлайнс " беше първата американска самолетна компания, възобновила полетите с този модел самолети, откакто федералните авиационни управляващи утвърдиха в края на предходната година подобренията на софтуера на системата за надзор на полета, направени от " Боинг ". Кацналият спешно " 737 МАКС " е бил доставен от производителя на 30 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР