Самоков и Боровец имат все още неразкрит туристически потенциал и

...
Самоков и Боровец имат все още неразкрит туристически потенциал и
Коментари Харесай

Николина Ангелкова закри кампанията на ГЕРБ в Самоков с призив за разгръщане потенциала на общината като туристическа дестинация

Самоков и Боровец имат към момента неразкрит туристически капацитет и би трябвало дружно да създадем по този начин, че да притеглят повече гости през четирите сезона с висококачествени и разнородни услуги. Това съобщи координаторът на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова на крайна предизборна среща с жители от община Самоков. В нея участваха също министърът на стопанската система Емил Караниколов, националният представител от ГЕРБ Станислав Иванов, основният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, спортният шеф на „ Локомотив “ Пловдив Георги Иванов, както и притежателят на „ железничарите “ Христо Крушарски.

Приключва акция, която начерта нови начинания за усилена работа за просперитета на общините и по-добър витален стандарт на техните поданици. Само в открит разговор и покрай хората можем да решаваме проблемите, сподели регионалният координатор. Тя подсигурява, претендента на ГЕРБ за кмет на Самоков Валентин Милушев ще съблюдава обещаното, тъй като е човек на действието и извършва поетите задължения. Неговият екип ще промени образа на региона с нови инфраструктурни планове и начинания за по-ефективно обучение, здравно обслужване, обществена грижа, които са измежду целите на държавното управление, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.



Николина Ангелкова акцентира, че листата на ГЕРБ за общинския съвет е цялостна с млади и енергични хора, които ще изпълнят уговорките си. Вярвам, че с енергичното подпомагане на Валентин Милушев Боровец ще се развива по-успешно като народен курорт, който има значително значение за целия ни зимен туризъм. Само дружно с Вас ще реализираме всички начертани цели, безапелационна бе тя.

Особено значимо е да се обезпечи устойчиво ел. зареждане и досегаемост до най-стария ни планински курорт. Осигурени са средства за ремонт на пътя Дупница–Самоков и по него към този момент се работи. Подготвят се и укрепителните действия по трасето Самоков – Боровец - Радуил - Марица - Долна Баня - Костенец. С разпореждане на Министерския съвет са утвърдени 31 млн. лева разноски за подсилване на обекти от републиканската пътна мрежа, наранени от геодинамични процеси, в това число и за тази права, сподели Николина Ангелкова. Работи се и по отваряне на южното туристическо направление на общината с реорганизация на пътя Самоков – Говедарци до подножието на връх Мальовица.



От своя страна министър Караниколов също увери, че построяването на пътя Самоков - Дупница ще насърчи туризма и стопанската система в района. Трябва да мислим по какъв начин да развиваме и локалното произвеждане в Самоков, тъй като регионът има доста огромен капацитет, акцентира той.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР