Самоходните гаубици 2С7 Пион калибър 203 мм са най-мощното артилерийско

...
Самоходните гаубици 2С7 Пион калибър 203 мм са най-мощното артилерийско
Коментари Харесай

Forbes: Украинците имат проблем - огромните руски оръдия са по-бързи

Самоходните гаубици 2С7 " Пион " диаметър 203 мм са най-мощното артилерийско оръдие на украинската войска. Но големите пушки на Русия са доста по-бързи, счита военният специалисти Дейвид Екс. Според него при положение на спор съветското оръжие ще бъде сполучливо употребявано за угнетяване на силите на съперника, написа още той в своя публикация за Forbes, която представяме без редакторска интервенция. 

Преди седем години обезверената украинска войска, която безмилостно беше обстрелвана от съветската артилерия в следения от сепаратистите Донбас , откри остарели арсенали и извади от прахта няколко великански руски оръдия. 

Днес тези самоходни гаубици с диаметър 203 мм са най-мощните оръдия във въоръжението на украинската войска. Обсегът им е 48 км, което повече от всяко друго артилерийско оръдие, намиращо се в Донбас и наоколо до него. 

Но украинските артилеристи имат един проблем - съветската войска, насочила към границата с Украйна стохилядна формация войски и 1200 танка, има лични 2С7. Те по-съвременни от украинските и имат по-скоростна система за ръководство на огъня. 

Habertürk: Руският бомбардировач Ту-160М може да промени салдото на силите в света (ВИДЕО)

Руските оръдия, безспорно са по-добри. 

По артилерийски критерии 2С7 не е толкоз остаряла. Установката е постъпила във въоръжението на Съветската войска през 1976 година и е употребена в бойни дейности в Афганистан през 80-те години на предишния век и в Чечня през 90-те години. 
Съединени американски щати свика Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради съветските войски по границата с Украйна
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се среща по въпроса за скупчването на съветски войски по границата с Украйна. Заседанието е по искане на Съеди...
Прочети повече
С времето руснаците консервират огромна част от своите триста 2С7. Украинците вършат същото със стоите 100 установки, наследени от Съюз на съветските социалистически републики. 230 милиметровото оръжие е доста мощно, само че самата установка е тежка, скорострелността е ниска, а звукът от изстрела е мъчително мощен за екипажа, състоящ се от 14 души. 

Не инцидентно сухопътните войски на Съединени американски щати смъкват от въоръжение своите 203 милиметрови гаубици.

Но почналите през 2014 година военни дейности в Донбас принудиха украинската войска да извади още веднъж част от страната бойна техните. Военните извлякоха от складовете най-малко 13 2С7 и ги насочиха за ремонт. 

Но украинските артилеристи имат проблем: руснаците имат лични 2С7 и те стрелят по-бързо от украинските оръдия, тъй като имат модерна система за ръководство на огъня.  В тази система са обединени безпилотни летателни апарати, наземни радиолокационни системи и електронни средства за определяне на задачите, а по този начин също имат и радиоканали за предаване на координати на екипажите. 

В хора да боевете за Дебалцево при започване на 2015 година съветските 2С7 и други оръжия нанесоха значителен ущърб на украинските войски.
Путин: Нашият отговор на разширението на НАТО е хиперзвуковото оръжие
Създаването на хиперзвуково оръжие е съветският отговор на разширението на НАТО на изток. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин...
Прочети повече
" Украинците твърдяха, че на всеки техен залп руснаците са отговаряли с 10-15 залпа, написа в своя публикация Small Wars Journal и добавя, че доста украински бойци са разказвали, че артилерията е откривала огън по тях за секунди, откакто са били открити от безпилотните машини или когато са започвали да приказват по телефона. "

Руснаците започнаха да се отнасят по-добре към 2С7. През предходната година те приключиха програмата за модернизирането им, като прибавиха нова цифрова електроника и други усъвършенствания. През 2017 година Кремъл стартира да възвръща бригадите за тежка артилерия, които получават осъвременените 2С7.

Руската войска през днешния ден разполага с повече 2С7 и те са по-добри от украинските. Освен това имат голямо предимство в системите за ръководство на огъня. 

Може сигурно да се каже, че в случай че руснаците тръгнат на запад и разширят войната с Украйна те наложително е вземат със себе си тези големи гаубици. И напълно не е ясно дали украинците ще могат да ги спрат.



Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР