Самоедите са порода кучета, които първоначално са били отглеждани във

...
Самоедите са порода кучета, които първоначално са били отглеждани във
Коментари Харесай

Самоедите разбират ли се с котки?

Самоедите са порода кучета, които в началото са били отглеждани във ферми за елени и изтегляне на шейни в леден климат. Те са известни със своя другарски и завързан характер, както и с гъстата си пухкава четина. Ако обмисляте да да отглеждате самоед и котка дружно, може би се чудите дали двамата ще се схващат.

Самоедите схващат ли се с котки?

Краткият отговор е, че зависи. Някои самоеди се схващат отлично с котки, до момента в който други може да ги възприемат като плячка. Голяма част от това зависи от самостоятелния характер на кучето и равнището му на социализация с котки.

Важен фактор, който би трябвало да имате поради, е възрастта както на кучето, по този начин и на котката. Ако имате кученце самоед и коте, може да е по-вероятно те да се схващат, тъй като и двете са млади и игриви. От друга страна, в случай че имате възрастен самоед и стара котка, може да е по-трудно да ги накарате да съжителстват спокойно.

Друг фактор, който би трябвало да се вземе поради, е стремежът на самоеда към плячка. Някои самоеди имат мощен инстинкт да преследват и хващат дребни животни, в това число котки. Ако вашият самоед има мощно предпочитание за плячка, може да е мъчно да обучите самоеда да пренебрегва котката. Въпреки това, в случай че вашият самоед има по-слабо предпочитание за плячка, те може да са по-склонни да одобряват котката като член на семейството.

Ако запознавате самоед с котка за първи път, значимо е да го вършиме последователно и при следени условия. Дръжте кучето на каишка и оставете котката да се приближава до тях със лично движение. Ако кучето или котката станат нападателни, отделете ги неотложно и пробвайте още веднъж по-късно.

 Котка и самоед Снимка: StockSnap/pixabay.com

Също по този начин е значимо да осигурите на котката си безвредно пространство, където да може да се отдръпна, в случай че се почувства застрашена. Това може да е стая, в която кучето няма право да влиза, или висока кацалка, на която котката може да се изкачи, с цел да се измъкне от кучето.

В умозаключение, дали самоедът се схваща с котка или не зависи от обособените животни и техните характери. Ако обмисляте да си вземете самоед и към този момент имате котка, значимо е да ги запознаете постепенно и деликатно и да наблюдавате деликатно взаимоотношението им. С самообладание и образование е допустимо самоед и котка да живеят дружно в мир.

Вижте също:

- Хранене на самоед;

- Характер на самоед;

- Колко дълго живеят самоедите;

- Обяви и цени за самоед.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР