Само защото чувате сигнал „свободно“, това не означава, че от

...
Само защото чувате сигнал „свободно“, това не означава, че от
Коментари Харесай

Глобиха T-Mobile с 40 млн. долара, защото фалшифицира покритие

Само тъй като чувате сигнал „свободно“, това не значи, че от другата страна в действителност звъни. Особено в случай че мобилният оператор е T-Mobile.

Американският колос бе санкциониран цели 40 милиона $ за това, че фалшифицира позвънявания в отдалечени региони. Идеята е елементарна – T-Mobile употребява подправени сигнали и свързвания, с цел да ви накара да повярвате, че звъните, само че насреща няма никой.

Операторът постоянно е упрекван за това, че има едва покритие изключително в селските региони, само че компанията разумно го отхвърля. След поредност недоволства за това по какъв начин клиенти на T-Mobile не могат да се свържат с отдалечени региони, Федералната комисия за връзки на Съединени американски щати е провела лично следствие и заключила нещо, което щеше да е комично , в случай че не беше съществено – операторът симулира позвънявания, до момента в който в действителност връзка с отсрещната страна няма.

Това е рискова процедура, която може да има непредвидими последствия, изключително в незабавни случаи. В резлтат, T-Mobile ще заплати 40 милиона и ще предприеме ограничения да оправи покритието си в проблематичните региони. Ударът по репутацията на компанията е още по-голям, защото тя постоянно се показва като праволинеен оператор и има нападателна политика… която обаче този път е минала границата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР