Само за времето от Никулден, 6 декември, понеделник, до Бъдни

...
Само за времето от Никулден, 6 декември, понеделник, до Бъдни
Коментари Харесай

Света София, Ангкор Ват, Бермудския триъгълник и Изгубените съкровища на маите по Viasat History |

Само за времето от Никулден, 6 декември, понеделник, до Бъдни вечер, 24 декември, петък, най-хубавият ТВ канал за история на остарелия континент ще успее да обиколи Бермудския триъгълник, възможните местонахождения на Атлантида и Светия граал, както и гробниците на античните маи в търсене на изгубените им съкровища.

И това не е всичко! Ще забележим „ Света София “ в Истанбул, Ангкор Ват в Камбоджа и Лувъра в Париж като част от новия сезон на предаването „ Древни суперструктури “ от 6 декември.





Митовете: Великите мистерии на човечеството
Премиера всяка делнична вечер от понеделник, 6 декември, 22:00 ч.

Митове: какъв брой истина се крие зад тях? В два сезона по 5 епизода разнищваме именитите легенди, следвайки учени и фенове, а археолозите разкриват антични гробници и подхващат подводни експедиции.

От исторически персони до модерни градски митове - търсенето ни води в Древен Египет, при Атила, вождът на хуните, и в сърцето на печално известния Бермудски триъгълник . Къде се намира същинският Свети граал , съществувала ли е в реалност мистериозната островна страна Атлантида и дали върколаците са единствено плод на нашето въображение? Тази поредност преглежда някои от изказванията, свързани с тези легенди, изследва необикновени теории и подлага на инспекция науката, която стои зад тях.





Древни суперструктури
Премиера от понеделник, 6 декември, всяка делнична вечер 20:55 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Ancient Superstructures
Година: 2021

Разкриваме тайните, които се крият зад Ангкор Ват в Камбоджа, " Света София " в Истанбул и френския Лувър; тези антични чудеса са проучвани от епохи, само че остават забулени в тайнственост. Наблюдавайки ги от разнообразни вероятности, тази новаторска поредност хвърля нова светлина върху загадките на историята и строителството.



Изгубените съкровища: Гробниците на античните маи
Премиера от петък, 24 декември, 21:15 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Lost Treasure Tombs of the Ancient Maya
Година: 2020

Следваме археолозите, които търсят свидетелства за живота на маите и за това, което се е случило с тях. С извънреден достъп наблюдаваме екип, който употребява милиони изображения - революционна техника с галактически частици, с цел да сканира в търсене на царска гробница в 1200-годишен храм.

Друг екип копае на дъното на езеро в търсене на информация за какво маите са изоставили превъзходните си градове. С помощта на CGI и неповторим достъп до разкопки в три страни това е изключителна опция да се направи същински пробив в разбирането ни за случилото се с тази впечатляваща цивилизация.



Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, със пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени излъчвания, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. Следете на и на

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР