Само за една година проправителствените вестници в Сърбия са публикували

...
Само за една година проправителствените вестници в Сърбия са публикували
Коментари Харесай

Вестниците на Вучич: 945 лъжливи новини на първа страница за година

Само за една година проправителствените вестници в Сърбия са разгласили 945 лъжливи вести на първите си страници.

Контролираните от режима на президента Александър Вучич всекидневници – “Информер ”, “Сръбски Телеграф ”, “Ало ” и “Курир ” през 2019 година са разгласили на първите си страници най-малко 945 лъжливи или неоснователни изказвания. Това се споделя в разбор на портала “Разкриваня ”. На първо място е “Информер ” с 317 лъжливи вести. “Ало ” е с 259, “Сръбски телеграф ” с 227, а “Курир ” със 142 лъжливи вести.

Най-много лъжливи вести има против опозицията и нейните водачи. В същото време Вучич и съветският президент Владимир Путин се показват в позитивна светлина, написа порталът. “Външната политика е измежду главните тематики в изявленията на тези издания – в тях се написа позитивно за Русия и съдействието с Москва. Дежурните врагове са албанците, косовските водачи и НАТО. В изданията има и информации за “войните и офанзивите против Вучич, подправени вести за шпионаж ”. Много постоянно в лъжливите вести се показва като единствен източник – анонимният, се споделя още в разбора.

Участниците в следствието не са присъединили новините свързани със спорта и шоубизнеса. В противоположен случай броят на операциите би бил доста по-голям.

“Информер ”, “Сръбски Телеграф ”, “Ало ” и “Курир ” непрестанно нарушават “Журналистическият кодекс ”, само че това не им пречи да получават средства от централната или локалната власт и печелят публични поръчки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР