Само за 20-тина дни и въпреки забавянето за отваряне на

...
Само за 20-тина дни и въпреки забавянето за отваряне на
Коментари Харесай

450 туристи вече са посетили „Добростански бисер“ край Асеновград

Само за 20-тина дни и макар забавянето за отваряне на обекта.

Общо 450 души са посетили пещера „Добростански бисер“ край Асеновград през първите 20 дни от отварянето на обекта. Сред туристите са и деца, които с удивление са разгледали образуванията – дело на природата – в пещерния обект. Три проведени групи от по 20 души също са били измежду посетителите. Пещерата се радва на интерес, както от локални поданици, по този начин и от хора от градове в цялата страна. Само за 20-тината дни, с изключение на от поданици на Асеновград и района, забележителността е прегледана и от посетители от Варна, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Бургас и София. Повечето от тях – младежи в трудоспособна възраст.

Въпреки забавянето за разкриване на туристическия сезон, ползата към пещерата е огромен и непрестанно се получават позвънявания и запитвания. До туристическия обект се доближава извънредно елементарно. Пътеката, е налична за хора от съвсем всички възрасти. „Добростански бисер“ всекидневно приема гости до 1-ви октомври. Причината е, че в изискванията на пещерата живеят колонии от прилепи и не е уместно те да бъдат обезпокоявани през времето, в което зимуват там.

От Оперативна програма „Туризъм“ към община Асеновград осведомят, че наоколо до пътеката, водеща към обекта, сега има строителен обект, който не би трябвало да съставлява затруднение за посетителите. Поставена е преграда, задачата на която е обезпечаване сигурността на туристите. Тя е краткотрайна и евентуално ще бъде отстранена след края на строителните действия в региона. На към 50 метра вдясно от бариерата е сложена указателна табела, която насочва искащите по какъв начин да доближат до „Добростански бисер“. В края на пътя е обособено място за паркиране на коли. Ходенето пешком от началото на пътеката до пещерата е към 15-20 минути.а
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР