Само за 11 деца в Община Асеновград няма информация дали

...
Само за 11 деца в Община Асеновград няма информация дали
Коментари Харесай

Само 11 деца от Асеновград не ходят на училище

Само за 11 деца в Община Асеновград няма информация дали са обхванати от просветителната система. Това регистрират от локалната общинска дирекция по филантропични действия. Очаква се до дни нужната информация за тези деца да бъде събрана благодарение на осведомителна система на национално ниво, до която имат достъп много от институциите, ангажирани с децата, оповестява Българска национална телевизия 2. В тази база данни на едно място се събира цялостна информация за адресите на всички деца, както и дали те посещават учебно заведение или детска градина.

Трудностите идват основно от родители, които се местят в ново обитаемо място, без да вършат настояща адресна регистрация. Най-често това са сезонни служащи или хора, които отпътуват да работят в чужбина. Техните деца се водят като необхванати, само че в този момент благодарение на новата осведомителна система, те ще бъдат издирени и институциите ще могат да работят с тях за връщането им в учебно заведение, изясни Величка Стойчева от общинската администрация в Асеновград.

Тя посочи, че от началото на 2018 година общината е наложила 26 санкции на родители, които не обезпечават наличие на децата си в учебно заведение. Глобите обаче мъчно могат да бъдат събрани от социално-слабите извършители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР