Само три страни отказахме да плащаме по новия начин, по

...
Само три страни отказахме да плащаме по новия начин, по
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Служебното правителство трябва да поднови преговорите с Газпром

Само три страни отказахме да плащаме по новия метод, по който Русия изиска. Останалите започнаха да заплащат и си получават съветски газ. В Европа няма страна, която да получава газ от Русия и да не заплаща по новия метод. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия.

Той акцентира, че когато водиш газова политика, би трябвало да се съобразяваш с опциите на страната от кое място може да вземе спомагателни количества газ. " Ние няма от кое място да ги вземем. Дори седемте танкера да бъдат докарани, те не покриват потребностите на България ", изясни Ерменков.

По неговите думи служебното държавно управление е длъжно да реши казуса с доставките на газ като възобнови договарянията с " Газпром ".

" Газът от " Газпром " щеше да ни коства 130 евро за мегаватчас, втечненият газ е на цена 180 евро, а на борсата цената преди 3 дни беше 280 евро. Унгария обаче, която подписа дълготраен контракт с " Газпром ", го получава за 50 $ ", посочи Ерменков.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР