Само срещу 60лв. може да бъде закупена значка на Национална

...
Само срещу 60лв. може да бъде закупена значка на Национална
Коментари Харесай

Ставаш полицай срещу 60 лв.

Само против 60лв. може да бъде закупена значка на Национална полиция в известен уебсайт за онлайн търговия. Продавачите оферират и подправени полицейски униформи, които всеки може да закупи, оповестява „ Монитор “.

Интернет продавачите оферират все по-разнообразна стока в своите онлайн магазини или профили в известни уеб сайтове за търговски разгласи. Нерегулирано търговците афишират за продажба разнообразни отличителни знаци на Национална полиция.

Притежанието на сходни подправени продукти би могло да заплаши публичната сигурност, защото са налични за всеки консуматор. Само с няколко „ клика “ всеки може да закупи нужната екипировка, с цел да замязя на полицейски чиновник – от значка до светещ буркан за автомобила, и да влезе в ролята на същински еднообразен.

Продаването и потреблението на сходни униформи и отличителни знаци обаче е закононарушение, което се санкционира по отношение на Наказателния кодекс. Текстовете плануват отнемане от независимост до три години или пробация на жители, които държат или носят служебни знаци в нарушаване на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража или Закона за правосъдната власт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР