Само спечелилата парламентарни избори партия и съставила кабинет може да

...
Само спечелилата парламентарни избори партия и съставила кабинет може да
Коментари Харесай

Глас Народен не иска да влезе в НС, а да заведе негласуващите до урните |

Само спечелилата парламентарни избори партия и съставила кабинет може да извърши отчасти програмата си, а при ръководеща коалиция, подкрепящите по-малки партии бързо не помнят за нея, тъй като заветната цел е изпълнена – влезнали са в Народното събрание. 

За останалите, тези стратегии се явяват по смисъл написани планове и ориентир в политическото пространство. Ползват се от партиите за привличане на целеви групи гласоподаватели, симпатизиращи на съответни политики, с цел да усилят изборния си резултат. По тези аргументи, преди да прочетете програмата на дадена партия, се замислете… дали тя има късмет да бъде ръководеща.

Това приканват от Глас Народен. В противоположен случай политическата стратегия е написан документ, изразяващ положителните й планове, без да се показва пътя за постигането им, настояват от партията с водач Светльо Витков. 

Заветната цел на всяка българска партия е да влезе в Народното събрание. Мечтата на всеки партиен службогонец e да стане народен представител. Тази цел в никакъв случай не е била водеща за Глас Народен. 

Защото: Дори една партия да успее да вкара 25 депутата в Народното събрание (с 10% избирателен резултат или към 350 000 гласа), на фона на 240 депутата…. не може да измести партиите на статуквото. 

Общият общ брой на гласувалите за ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи е към 70% от всички действителни гласове (на последните парламентарни избори от 2017-та година). Недействителните гласове, празни бюлетини и “не поддържам никого ”, в допълнение подвигат съразмерно % на всички, само че най-вече на тези с най-голям резултат… 

Остават по-малко от 30% за всички други партии, над и под 4%-ната преграда за парламентарно присъединяване. Процентите на влезлите и невлезли в Народно събрание са съвсем равни от последните избори.

Дори хипотетично да приемем, че влезлите в Народното събрание партии имат общо над 20%, (на последните избори бяха 14 %), а невлезлите под 10 %…. отговорете си сами на следния въпрос: Влезлите 2, 3 или даже 4 партии в Народно събрание с повече от 20%, имат ли парламентарна мощност да парират статуквото на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, преизпълнен 70%?

Без такава мощност тези партии бързо се трансформират в поддръжници на статуквото, даже да се показват за опозиционери на ръководещата партия или коалиция. А съпротива на ръководещата партия/коалиция, не е съпротива на модела на ръководство, натрапен в последните 30 години. В него се трансформира единствено един от тримата съществени играчи, само че играта остава.

Ключът към победа над статуквото на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ се крие в активирането на негласуващите – към 50 % от всички българи, имащи право на глас. 

Това е и една от главните цели на Глас Народен: Политическа начетеност на българските гласоподаватели, водеща до поредно повишение на изборната интензивност и понижаване парламентарната мощност на партиите на статуквото. Такъв е единственият път за безкръвната смяна на модела на ръководство. 

Всички мантри на статуквото, от рода “Изборите не трансформират нищо! “; “Няма смисъл да гласоподавам! ”; “Всички са маскари! ”; “ Няма да гласоподавам за партия, която няма да влезе в Народно събрание, тъй като гласът ми ще се загуби! ” и т.н… са единствено с една цел – да Ви откажат да гласувате, с цел да бетонирате ръководството им, настояват от Глас Народен. 

Ще ви дават за образец европейски страни с ниска изборна интензивност, само че правете разлика сред тяхното равнище на развита държавност, на витален стандарт и икономика… и нашето.

Ето за какво и първата цел на Глас Народен не е да мине 4% и да седне на масата за договаряния, с цел да ни подмятат пай от баницата и да лаем с невисок тембър, а да накараме негласуващите да гласоподават – да се усили лавинообразно изборната интензивност, с цел да подкопае парламентарната мощност на статуквото и сътвори неспособност на статуквото за съставяне на 51% парламентарно болшинство и съставяне на кабинет. 

Тогава и ще има смисъл да влезнем в Народно събрание. Дотогава… ще продължим да сме им бодил в задника. 

Установените модели на публични връзки характеризират и дефинират ръководството в една страна. Тяхната смяна е в основата на смяна и в модела на ръководство. Промяната на всеки човек стартира от смяна в мисленето му. Колкото повече българи заменят мисълта “Аз да съм добре, а другите не ме интересуват! “ с “Интересува ме другите да са добре, тъй като и аз ще съм добре! ”, толкоз и по-бързо ще се сътвори инертната маса, която да опустоши статуквото. 

Изразът “Нови хора, нов морал! ”, е погрешен във втората си част. Моралът е един, а хората са или честни, или не. По-правилно е да се каже: Нови хора, нов модел!

Работата на Глас Народен за смяна на мисленето/манталитета е ориентирана в две посоки: Изграждане на национално самочувствие, съзнание и горделивост. Изповядване на духовни полезности и отстояване на българската националност и просвета, обичаи и традиции, език и книжовност, вяра и история. 

Вярвам, че дружно с политическата начетеност и интензивност, това са другите два стълба, за построяването на по този начин жадуваното “българско общество ”, което да може да се опълчи и да смени порочния модел на ръководство, счита Светльо Витков. 

Тези стълбове са потъпквани от управниците ни още от турско та до през днешния ден, тъй като знаят, че силата на един народ е във вярата му какъв брой е популярен.

Отнеми самочувствието на един човек и той ще се прекланя пред непознатото самочувствие.

Отнеми националното съзнание и духовните полезности на един народ и той ще е обуздан.

Отнеми историята му и той ще изчезне.

Българското съзнание и горделивост от дълго време са забравени и сме стигнали равнището, в което сами пренаписваме историята си в непозната изгода и ползи.

Приемането на европейските и атлантическите полезности не значи, че би трябвало да отхвърлим националните.
Затова съм твърдо уверен, че главната цел на всеки българин, който е срещу 30-годишния модел на ръководство, е да се образова политически и да е деен, да възвърне националното си самочувствие и съзнание и да се стреми да сложи духовните полезности над материалните придобивки.

Това е основата за обединяването на нацията, а след това и начало на смяната на модела на ръководство.

Нито президент, нито министър председател, нито различен “месия ”, може да бъде обединител на нацията.

Обединението може да бъде реализирано единствено със следване на блян, а не на персона.

Националният блян, че българите сме античен и популярен народ, и че България е над всички българи… само че не над всичко.

Националната горделивост не би трябвало да се трансформира в пренебрежителност и обезумялост, тъй като историята помни до какво водят лозунгите на Шикългрубер.

България над всички българи! 

Избори 2021 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР