Само след няколко страници от Човекът, който разхождаше книги“, читателят

...
Само след няколко страници от Човекът, който разхождаше книги“, читателят
Коментари Харесай

``Човекът, който разхождаше книги`` на Карстен Хен вече на книжния пазар у нас |

Само след няколко страници от „ Човекът, който разхождаше книги “ , читателят към този момент се усеща като вкъщи си. Вече всичко наподобява познато и обичано – пътеките и алеите, площадът пред катедралата... Сякаш се разхождаме дружно със остарелия книгопродавач и усещаме паважа под стъпките си.
Книжарят Карл Колхоф е основният воин в най-новата книга на Карстен Хен , която мигновено влезе в топ 10 най-продавани книги на „ Шпигел “.

Основна концепция в романа е, че едно дете с огромно сърце може напълно да преобрази живота на уединен остарял мъж. На пръв взор не толкоз ново скимване, само че незабавно щом започнеш да четеш и опознаеш другите герои, всеки със своите особености, бързо ги обикваш, запленен. Дистанцирани на тип хора, всеки един се оказва с положително сърце и някакъв личен блян.

Авторът признава, че има специфична връзка с тази книга. Носел е концепцията за нея с години преди да я реализира. А писането й е било изключително прочувствено, защото книжаря Карл е въодушевен от бащата на Хен, а момичето Шаша е кръстено на щерка му (преди време самата тя се е нарекла така).

За да не се изгубят героите му, създателят си е нарисувал схема на въображаемия град, в който се развива действието. „ Историята е универсална, може да се случи на всички места и когато и да е “, споделя Хен. Но действителността след навлизането на Ковид в живота ни го шокира – не е и подозирал, че доставянето на книги по домовете ще е толкоз настоящо. Романът е написан доста преди първия локдаун.
Карстен Хен постоянно написа няколко книги по едно и също време и има опит в разнообразни жанрове. Издал е сантиментални и детски книги, а измежду най-известните му произведения са 18-те престъпни романа.

В „ Човекът, който разхождаше книги “ (почти) няма закононарушения, а единственият воин, който демонстрира детективски упоритости, е деветгодишната Шаша.

„ Човекът, който разхождаше книги “ е разказ, който е на първо място самопризнание в обич към книгите и четенето.
Книгата излиза на българския пазар на 16-ти ноември, с помощта на издателство „ Ера “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР