Само след два дни започва осмото издание на националния фестивал

...
Само след два дни започва осмото издание на националния фестивал
Коментари Харесай

1100 изпълнители ще участват в националния фестивал Сребро в косите, песен в душите“

Само след два дни стартира осмото издание на националния фестивал " Сребро в косите, ария в душите, край морето на Бургас ". 100 сформира и 30 самостоятелни реализатори или общо 1100 участници ще излязат на сцената в залата на НХК на 27-ми и 28-ми септември /четвъртък и петък/ от 10.00 часа.

Самодейните певчески групи и сформира ще показват богат и разнороден репертоар от достоверен и обработен български фолклор, известни естрадни, патриотични и остарели градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и обединения от Бургас, в града идват посетители от цяла България. Тази година има записани участници даже от градовете Тервел, Белоградчик, Крумовград, Ивайловград и Дулово.

Целта на фестивала е обществена акомодация на хората от така наречен " трета " възраст, както и запазване, насърчаване и разпространение на българската фолклорна, естрадна и остаряла градска ария.

По традиция през втората вечер /28 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

Фестивалът се провежда от Община Бургас и Сдружение " Съюз на пенсионерите - 2004 ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР