Само след броени дни България ще играе на най-престижното състезание

...
Само след броени дни България ще играе на най-престижното състезание
Коментари Харесай

Световното първенство по футбол на маса наближава, България с 9 души

Само след броени дни България ще играе на най-престижното съревнование от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/ - World Cup 2019. Дългоочакваното събитието се организира през две години и в него взимат присъединяване единствено топ състезатели, извоювали правото си на присъединяване.

Световната купа тази година ще се организира в Мурсия, Испания в интервала 2-7 юли. Нашата страна ще се включи във всички дисциплини по единици и двойки, както и в най-дългоочакваната борба – надпреварите на националните тимове. България ще взе участие с мъжки и женски тим, образувани от най-хубавите наши играчи.

Състезателите от Българската джаги федерация, които ще се изявят на шампионата в Испания, са Иво Пиларски, Васил Константинов, Иван Петров, Димитър Филипов, както и Станислава Стайкова, Полина Манджукова, Таня Кренчева и Светлана Жечкова. Те извоюваха правото си за присъединяване на Световната купа 2019, откакто завоюваха челни места на Републиканското състезание, извършено на 12 и 13 януари 2019 година от БДФ и Семеен кодекс „ Джагоарс”. При младежите българският преставител е Марио Томов.

Топ плеърът измежду дамите в България и нееднократен първенец - Екатерина Атанасова - има Wild Card за това Световно състезание и се класира за присъединяване във всички дисциплини при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР