Само седмица, откакто започна работа, Европейската прокуратура е зарината от

...
Само седмица, откакто започна работа, Европейската прокуратура е зарината от
Коментари Харесай

Европейската прокуратура засипана от над 100 сигнала за седмица |

Само седмица, откогато стартира работа, Европейската прокуратура е зарината от сигнали - те са над 100. Днес служебният министър на културата проф. Велислав, че ще подаде три български сигнала до прокуратурата, ръководена от румънката Лаура Кьовеши.

Бройката бе посочена от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс след края на Съветa " Правосъдие и вътрешен ред ", извършен в Люксембург, заяви БНР.

На съвета е участвала и самата Кьовеши.

Рейндерс уточни, че сега са делегирани 88 европейски прокурори от 20 страни.

„ Най-вече бих желал да напомня на страните членки, които още не са го създали, да приключат подготовката си, с цел да са изцяло в ред с регламента на Европейската прокуратура - или като го пренесат в законодателството си, или пък като предлагат всички делегирани прокурори, изключително тези страни, които още не са го създали “, съобщи Рейндерс.

Той ще изиска документално пояснение от Словения за какво още не е направила предложение за своите делегирани прокурори.

България предложи 10 претенденти, само че от тях са утвърдени единствено четирима. В началото на май стана ясно, че шестима от нашите претенденти са Месец по-рано Лаула Кьовеши изпрати писмо до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет с искане да предложи нови четирима претенденти за делегирани прокурори на мястото на отхвърлените трима - следователите Бисерка Иванова, Преслава Петкова и Мая Ковачева и съдията от СРС Христо Крачунов. Прокурорите обаче одобриха писмото за сведение.

Днес стана ясно, че Швеция е удостоверила присъединението си към Европейската прокуратура от следващата година. На този стадий в нея вземат участие 22 страни членки, измежду които и България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР