Само респектът от международни организации може да е някаква спирачка

...
Само респектът от международни организации може да е някаква спирачка
Коментари Харесай

Очакванията ни са предстоящите избори да са най-манипулираните

Само респектът от интернационалните организации може да е някаква спирачка за нови операции на изборите от властта. Живеем в диктаторска страна с един водач и не би трябвало да му разрешаваме да има четвърто царство. Ключово за крайния резултат на идните парламентарни избори ще е изборната интензивност.

Това съобщи Мая Манолова през днешния ден на среща на представители на обединението " Изправи се! Мутри вън! " с делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

" Три седмици преди датата на изборите стартира всеобща акция какъв брой е тежко ситуацията с ковид в България. Това ще докара до ниска изборна интензивност и ще отидат да гласоподават твърдите ядра, корпоративният и купеният избор и администрацията ", добави Манолова.

Тя показа и новата скица за следен избор на ръководещите, която включва цветни защитни маски. „ Изправи се.БГ “ имаше собствен претендент за кмет на частичните локални избори в Мъглиж на 28 февруари 2021 година В изборния ден вотът в една от секциите беше следен с оранжеви защитни маски ", сподели Манолова, по броя на които се следеше каква част от следените гласове към този момент са извършени в секционната комисия.

" Очакванията ни са идните избори да са най-манипулираните. Управляващите не позволиха видеозаснемане на броенето на бюлетините, ограничиха правото на избор на българите в чужбина, като не се възприе най-благоприятен механизъм за това, а здравният министър употребява пандемията от ковид за по-ниска изборна интензивност ", уточни и ръководителят на Движение " България на жителите " Димитър Делчев.

Според Манолова сериозен проблем е гласуването на българите в чужбина. " По данни на Външното министерство българите в чужбина са към 2,5 млн. Властта направи всичко допустимо тези хора да не гласоподават нито по пощата, нито отдалечено. Голям е казусът във Англия, където огромна част от българите няма да могат да гласоподават, тъй като ще има единствено 35 секции след Брекзит. В тях ще гласоподават към 1000 индивида ", изясни тя.

От делегацията на ПАСЕ се поинтересуваха каква е повода за дребния брой дали своят вот българи зад граница и дали " Информационно обслужване " има въздействие върху резултатите от изборите.

" Управлението на Борисов промени Изборния кодекс и оптимално затрудни откриването на изборни секции в чужбина ", уточни Манолова. Тя акцентира, че " Информационно обслужване " е една от аргументите българите да не имат вяра, че има почтени избори. " Мантрата измежду жителите е, че до момента в който Михаил Константинов е отпред на " Информационно обслужване ", няма смисъл да се гласоподава ", посочи тя. 

" Изправи се! Мутри вън! " се притеснява, че ще бъде посегнато върху софтуера на машините за гласоподаване за идните избори. " Първите пристигнали 5000 машини бяха складирани в склад на частна компания и се охраняваха от частна компания. В публичната поръчка не е посочен ангажимент на страната за защитата и съхраняването на машините за гласоподаване ", съобщи още Манолова.

" Изправи се! Мутри вън! ", " Демократична България " и " ИТН " имат договорка да направят паралелно броене на изборите, което да е преди този момент на " Информационно обслужване ".

" Членове на секционни комисии гласоподават вместо българи в чужбина, тъй като те са в изборните описи. Правихме следствие в Благоевград, където се оказа, че 500 души имат регистрация на адреса на един трафопост и те са в изборен лист ", изясни още Манолова.

По думите й социологическите организации сега манипулират публичното мнение. " Когато обявяваш цифри, които нямат общо с истината, е търговия с въздействие. Една от аргументите Фандъкова да завоюва в София беше, че през целия избирателен ден социолозите твърдяха, че разликата сред мен и претендентът на ГЕРБ е 18 %, а по публични данни се оказа, че разликата е 4 % ", акцентира водачът на " Изправи се.БГ "  и съобщи, че гласове се купуват освен в дребните обитаеми места, само че и в центъра на София.

Председателят на ЕНП Валентина Василева съобщи, че има сигнали от българи в чужбина, че не могат да се записват, както и сигнали за напън върху бизнеса да обезпечава гласове за ГЕРБ. " Борисов ще направи всичко допустимо да гласоподават притисканите държавни чиновници и твърдите му ядра ", добави тя.

Представителите на „ Изправи се! Мутри вън! “ предоставиха документално мнение за проблемите с честността на изборите в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР