Само преди половин година Габриела Коукалова, една от най-атрактивните биатлонистки,

...
Само преди половин година Габриела Коукалова, една от най-атрактивните биатлонистки,
Коментари Харесай

Звезда в биатлона танцува и прави задно салто

Само преди половин година Габриела Коукалова, една от най-атрактивните биатлонистки, публично приключи кариера. И около заниманията си с изкуство и социална активност, двукратната международна шампионка се захвана и с телевизия. От есента сексапилната чехкиня е част от шоуто „ Денсинг старс “. И дружно с колегата си Мартин Прагър, който е професионален танцьор, сполучливо минаха първите кръгове.
 Доста време лишило на Габриела Коукалова да убеди брачна половинка си Петер да взе участие в шоуто.
„ Малко танцувах в тийнейджърските си години – признава 30-годишната Габриела. – Но не ме пуснаха да продължа поради неуместно облекло. Тогава ходех с високи боти и бях облечена с пънкарски облекла. Едва в този момент разбирам, че този мой външен тип не е бил напълно подобаващ за танци. “

А за година двукратната олимпийска вицешампионка от Сочи 2014, съвсем не се е трансформирала. Освен, че има някоя и друга татуировка допълнително, а точно устни на дясната ръка, птица – на лявата.

„ В биатлона нямаше толкоз великолепие, колкото в танците – признава Габриела. – И в действителност аз по-добре се оправям с мъжката работа, в сравнение с с женската. Трябваше ми месец на акомодация, с цел да заприличам на нещо грациозно. Сега знаейки диапазона на придвижванията – от пръстите на краката до главата, смъквам шапка на всеки един танцьор. Преди си мислех, че тази работа е нещо напълно обикновено. Но се оказа, че не е по този начин. “
 Въпреки болежките, наследени от спорта, биатлонистката не се предава и продължава мощните си изяви на дансинга.
Признава, че от биатлона се е научила на целеустроменост и толерантност, които в този момент доста й оказват помощ на дансинга.
„ Ако ме болят краката, ръ

цете и тялото, знам че това е обикновено и мога да се оправя “, откровена е Коукалова.
Месеци преди фотосите биатлонистката стартира здрави тренировки – 6 дни в седмицата по 6-8 часа. И скоро след този претрупан режим се върнали проблемите й в ахилеса и в мусулите на пищяла (б.р. поради тези контузии тя пропуща сезон 2017/2018). Затова понижава натоварванията.

Но сътрудникът й е удовлетворен от шампионката.
„ Нейното преимущество е в мощната и здрава мускулатура – споделя Прагър. – Вероятно това ще се отрази на елегантността в придвижванията й на ръцете, само че в латино танците бедрата ще са й супер. “
И Мартин е прав. В латиното двамата се развихрят – той я потупва по дупето следва задно салто, което Габи прави с негова помощ.

Но дуетът претърпява и  инфарктна обстановка. Веднъж бе на ръба на отпадане, само че оцелява. А шампионката съпостави този миг с последната пукотевица в биатлона на международно състезание. Всъщност Коукалова и Прагър са измежду любимците в шоуто и букмайкърите ги поставят в топ 3.

Въпреки триумфите на Габриела, нейният брачен партньор Петер Коукал, също биатлонист, не идва на фотосите. Само е бил на няколко подготовки. Самият той доста пъти е получавал оферти да взе участие в шоуто, само че всякога е отказвал. Изглежда и шампионката не незабавно
 Един от спортните прякори на Габи е Мис Стабилност, а качествата, добити от спорта, й оказват помощ в този момент в танците.
е получила неговото единодушие да взе участие. „ Трябваше доста време да го увещавам и в детайли да изяснявам по какъв начин ще наподобяват нещата “, изяснява Габи.

И макар проблемите с краката биатлонистката е доста дейна, макар 30-те си години – занимава се с йога, бяга с кокили, язди, кара колело. А връщането й в спорта е изключено, за което самата тя наскоро удостовери: „ Не съм от хората, които си трансформират значимите решения “, безапелационна е тя.

А впечатляващата й кариера, в която има две международни трофеи, два сребърни олимпийски медала и международна купа, завърши с спор. На едно от надпреварите тя не се ръкува с президента на Международната федерация Андерс Бесеберг (б.р. към този момент бивш), защото чехкинята счита, че той е въздържан в битката с допинга.
View this post on Instagram
LAST DANCE... skonilo neskutených pt msíc mého ivota s podtitulem StarDance. Za tu dobu jsem spoustu nového zaila, spoustu nového se nauila, spoustu nových lidí potkala, spoustu dleitých vcí si uvdomila. Dkuji eské televizi za to, e mi dala šanci. Dkuji vám, fanouškm, za to, e jste nám s Martinem umonili být tak dlouho ve he. Dkuji všem, kteí nám byli nápomocni a oporou bhem celé doby. Bylo mi ctí a potšením být souástí “rodiny” StarDance. DKUJI DKUJEME #martinpragr #stardancecz... a nakonec má srdcová záleitost. Jsem šastná, e jsem mohla poznat “naivo” Marka Ebena, jednoho z mých celoivotních lidských vzor. Setkání s ním naprosto pedilo mé oekávání a mínní o nm. Upímn smekám i ped Terezkou Kostkovou, s kterou tvoí nepekonatelný pár neskuten noblesních, inteligentních a milých lidí.

A post shared by Gabriela Koukalova (@gabrielakoukalova) on Dec 1, 2019 at 8:43am PST

trud.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР